Pe aripi de vultur

  Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

  Ca să-și învețe puii să zboare, vulturii se depărtează de cuibul lor din vârful stâncilor, și de la o distanță destul de mare îi cheamă să vină în zbor. De cele mai multe ori, această metodă funcționează foarte bine, iar puii suficient de dezvoltați își desfac aripile și își iau zborul înspre înălțimi. Însă în unele cazuri, puii își dau drumul în gol iar aripile lor nu-i ajută să planeze. Când se întâmplă acest lucru, unul din părinți pornește ca o săgeată înspre el. În cădere își strânge aripile pentru a câștiga o viteză cât mai mare, iar după ce a trecut de pui, își deschide aripile pentru ca acesta să aterizeze pe spatele lui, evitând tragedia. La vârsta adolescenței, la fel ca tine, credeam că mă pricep „să zbor” singur. Însă nu de puține ori, când eram aproape să fiu strivit de propriile alegeri, părinții mei erau lângă mine și atenuau căderea cu dragostea lor. Fără să-mi dau seama, iubirea lor necondiționată mă pregătea pentru cea mai frumoasă călătorie. Acum părinții nu mai sunt lângă mine, însă le voi fi mereu recunoscător pentru valorile și suportul pe care mi l-au dat. Asemenea Apostolului Pavel, vă dau un sfat: „ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului.” Coloseni 3:20

  Eduart Tilihoi, Pastor de tineret Conferința Moldova

  Pe aripi de vultur - 2019. Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...