Te cunosc de undeva?

  Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

  Ne-am intersectat de câteva ori și de fiecare dată mi-a zâmbit familiar. „Motoarele de căutare” lucrau febril și inutil. Așa că am oprit-o cu întrebarea „de unde ne cunoaștem?”
   „Știți… traseul acela spre Omu…”. Cum puteam să uit? Epuizare, mușchi „blocați”, cărat în spate, pași șovăielnici și o statornicie „de fier” în hotărârea de a atinge destinația. Ploie, nu pelerină, hipotermie, prim ajutor, nu schimburi, bocancii și șosetele mele calde, tricou, hanorac al căror conținut era acum cu multe numere mai mic, erau secvențele ce veneau una după alta să reconstituie tabloul acelei ascensiuni. Pierdută în ceață, regăsită la cabană. Zâmbetul inconfundabil al țintei atinse!

   Cum te găsește acest moment? Poate pășești plin de entuziasmul noilor începuturi. Poate ești indecis, dacă să te întorci sau să mergi înainte. Sau poate ești „înmuiat” deabinelea, de propriile alegeri greșite. Dacă în tine nu găsești resurse să mergi mai departe, este timpul să trăiești împlinirea rugăciunii lui David, gata să-ți dea inima curată și duhul statornic și nou ce te purta spre acel moment al întâlnirii cu zâmbetul Celui ce lipsit de dileme îți va spune: „Te cunosc de undeva… Intră în bucuria Stăpânului tău!”.

  Robert Mandache, pastor Conferința Muntenia

  Te cunosc de undeva? - 2019. Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...