Doar trei lucruri…

  Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

  Când a trecut bolul cu mere prin fața mea, aveam în minte doar trei lucruri: să fie proaspăt, gustos și mare. Da, mă uitam după un astfel de măr. Nu mă interesa nimic altceva: nici politețea, nici privirea mamei, nici rușinea. Luptam pentru plăcerea și dorința mea. 
  Ah, ce izbăvire. Mărul cel roșu, și mare, a ajuns în mâinile mele. L-am șters de haină, l-am pus tacticos între buze și cu cea mai lacomă mușcătură i-am smuls prima îmbucătură. În timp ce mestecam, un gust amar mi-a dezvăluit minunea: mărul frumos pe dinafară era stricat complet pe dinăuntru. Atât de ciudat a fost gustul încăt și astăzi, după aproape 30 de ani, îi port amintirea.

  Pierdusem războiul cu mărul, atunci. Dar… Am câștigat o lecție. Ca mărul cu pricina, de cele mai multe ori ascundem gânduri, cuvinte, planuri, dorințe stricate. Vrem să arătăm bine, dar temperamentele noastre scot la suprafață răutatea sau stricăciunea vieții noastre. Oare, ai putea să iei cu tine astăzi doar trei lucruri: o inimă curată, o minte nouă și o gândire statornică??? Doar atât… cu siguranță, cu ajutorul lui Dumnezeu vei face diferența dintre viața ta și a altora.

  Doru Parascineț, Director Tineret Conferința Transilvania de Nord

  Doar trei lucruri... - 2019. Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...