Doar trei lucruri…

  Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

  Când a trecut bolul cu mere prin fața mea, aveam în minte doar trei lucruri: să fie proaspăt, gustos și mare. Da, mă uitam după un astfel de măr. Nu mă interesa nimic altceva: nici politețea, nici privirea mamei, nici rușinea. Luptam pentru plăcerea și dorința mea. 
  Ah, ce izbăvire. Mărul cel roșu, și mare, a ajuns în mâinile mele. L-am șters de haină, l-am pus tacticos între buze și cu cea mai lacomă mușcătură i-am smuls prima îmbucătură. În timp ce mestecam, un gust amar mi-a dezvăluit minunea: mărul frumos pe dinafară era stricat complet pe dinăuntru. Atât de ciudat a fost gustul încăt și astăzi, după aproape 30 de ani, îi port amintirea.

  Pierdusem războiul cu mărul, atunci. Dar… Am câștigat o lecție. Ca mărul cu pricina, de cele mai multe ori ascundem gânduri, cuvinte, planuri, dorințe stricate. Vrem să arătăm bine, dar temperamentele noastre scot la suprafață răutatea sau stricăciunea vieții noastre. Oare, ai putea să iei cu tine astăzi doar trei lucruri: o inimă curată, o minte nouă și o gândire statornică??? Doar atât… cu siguranță, cu ajutorul lui Dumnezeu vei face diferența dintre viața ta și a altora.

  Doru Parascineț, Director Tineret Conferința Transilvania de Nord

  Doar trei lucruri... - 2019. Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...