Grădina zmeilor

  Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

  Uneori, omul rămâne impresionat de anumite forme de relief cu aspect ciudat, rezultat al acțiunii agenților modelatori externi. Pe teritoriul României pot fi adeseori întâlnite astfel de forme ciudate, al căror aspect este condiționat de natura rocii pe care s-au dezvoltat. Dintre cele mai interesante sunt formele dezvoltate pe gresii la Gilgăul Almașului (Grădina Zmeilor), Râpa Roșie de lângă satul Lancrăm, muntele de sare de la Slănic-Prahova și relieful ruiniform din Bucegi. În apropierea acestui satului Gilgăul Almașului (județul Sălaj), prin acțiunea apelor și vântului s-a format un relief interesant, alcătuit din coloane prismatice verticale, abrupturi spectaculoase, forme ciudate de balauri, ciuperci, ace sau chiar antropomorfe. Asemenea acestor forme de relief neregulate peste care au bătut vântul și ploaia este și inima tânărului neîntors la Dumnezeu. Pasiunile, plăcerile și dorințele care bat la ușa unei inimi egoiste, vor transforma într-un chip ciudat înfățișarea unui om în devenire. Fără protecția și călăuzirea lui Dumnezeu, păcatul va produce pagube foarte mari asupra intelectului, onoarei și în cele din urmă întregii vieți. Pe de cealaltă parte, David ne învață că vom putea rămâne neclintiți în fața agenților externi, asemenea munților care sunt compuși dintr-o rocă puternică, doar dacă îl vom ruga pe Dumnezeu să ne va zidească o inimă curată și va pune în noi un duh nou și statornic.

  Eduart Tilihoi, Pastor de tineret Conferința Moldova

  Grădina zmeilor - 2019. Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...