Grădina zmeilor

  Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

  Uneori, omul rămâne impresionat de anumite forme de relief cu aspect ciudat, rezultat al acțiunii agenților modelatori externi. Pe teritoriul României pot fi adeseori întâlnite astfel de forme ciudate, al căror aspect este condiționat de natura rocii pe care s-au dezvoltat. Dintre cele mai interesante sunt formele dezvoltate pe gresii la Gilgăul Almașului (Grădina Zmeilor), Râpa Roșie de lângă satul Lancrăm, muntele de sare de la Slănic-Prahova și relieful ruiniform din Bucegi. În apropierea acestui satului Gilgăul Almașului (județul Sălaj), prin acțiunea apelor și vântului s-a format un relief interesant, alcătuit din coloane prismatice verticale, abrupturi spectaculoase, forme ciudate de balauri, ciuperci, ace sau chiar antropomorfe. Asemenea acestor forme de relief neregulate peste care au bătut vântul și ploaia este și inima tânărului neîntors la Dumnezeu. Pasiunile, plăcerile și dorințele care bat la ușa unei inimi egoiste, vor transforma într-un chip ciudat înfățișarea unui om în devenire. Fără protecția și călăuzirea lui Dumnezeu, păcatul va produce pagube foarte mari asupra intelectului, onoarei și în cele din urmă întregii vieți. Pe de cealaltă parte, David ne învață că vom putea rămâne neclintiți în fața agenților externi, asemenea munților care sunt compuși dintr-o rocă puternică, doar dacă îl vom ruga pe Dumnezeu să ne va zidească o inimă curată și va pune în noi un duh nou și statornic.

  Eduart Tilihoi, Pastor de tineret Conferința Moldova

  Grădina zmeilor - 2019. Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...