Toată puterea

  Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

  Un băiețel își petrecea timpul jucându-se în nisip. Avea o ladă mare de nisip în care își adusese cu el o grămadă de jucării. În procesul de „construire” al drumurilor și tunelurilor, el a descoperit un bolovan chiar în mijlocul lăzii. Băiețelul a început să sape în jurul ei. Cu mare greutate, a tras-o prin nisipul din cutie, folosindu-și picioarele și mâinile. Când a ajuns la marginea lăzii, a descoperit că nu o poate rostogoli peste margine. Hotărât, băiatul a încercat tot ce știa dar, de fiecare dată, piatra se rostogolea din nou în cutie. Băiețelul, în final, a izbucnit în plâns.
  În tot acest timp, tatăl copilului privea, din cameră, la frământarea de afară. În momentul în care lacrimile au început să i se prelingă pe obraz, o umbră imensă l-a acoperit pe copil și lada de nisip. Era tatăl lui. Blând, dar hotărât, el a spus: „Fiule, de ce nu te-ai folosit de toată puterea pe care o aveai la îndemână?” învins, băiatul a șoptit: „Dar, am folosit-o, tati, am folosit-o! M-am folosit de toată puterea mea!” „Nu, fiule”, l-a corectat tatăl cu blândețe. „Nu te-ai folosit de toată puterea ce o aveai la îndemână, ci doar de cea pe care o aveai tu însuți. De ce nu m-ai chemat pe minei” și cu aceasta, tatăl s-a aplecat, a ridicat piatra și a scos-o din cutie.

  Aplicatie: Copii sau adulti, exploratori sau instructori, toti luptăm să scoatem „pietrele” imperfecțiunii din viata noastră. Pietrele acestea ar putea reprezenta diferite defecte: răutatea, bârfa, egoismul, etc.  Din cauza lor, suntem așa cum spune textul „lipsiți de slava lui Dumnzeu”. Intervenția tatălui, este intervenția lui Hristos, care prin har și prin răscumpărare, îndepărtează „pietrele” din viața noastră. 

  Vrei să-L lași pe El să te ajute să îndepărteze defectele pe care te lupți să le biruiești ?

  Dănuț Bărcăcianu, pastor Conferința Muntenia

  Toată puterea - 2019. Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...