Toată puterea

Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

Un băiețel își petrecea timpul jucându-se în nisip. Avea o ladă mare de nisip în care își adusese cu el o grămadă de jucării. În procesul de „construire” al drumurilor și tunelurilor, el a descoperit un bolovan chiar în mijlocul lăzii. Băiețelul a început să sape în jurul ei. Cu mare greutate, a tras-o prin nisipul din cutie, folosindu-și picioarele și mâinile. Când a ajuns la marginea lăzii, a descoperit că nu o poate rostogoli peste margine. Hotărât, băiatul a încercat tot ce știa dar, de fiecare dată, piatra se rostogolea din nou în cutie. Băiețelul, în final, a izbucnit în plâns.
În tot acest timp, tatăl copilului privea, din cameră, la frământarea de afară. În momentul în care lacrimile au început să i se prelingă pe obraz, o umbră imensă l-a acoperit pe copil și lada de nisip. Era tatăl lui. Blând, dar hotărât, el a spus: „Fiule, de ce nu te-ai folosit de toată puterea pe care o aveai la îndemână?” învins, băiatul a șoptit: „Dar, am folosit-o, tati, am folosit-o! M-am folosit de toată puterea mea!” „Nu, fiule”, l-a corectat tatăl cu blândețe. „Nu te-ai folosit de toată puterea ce o aveai la îndemână, ci doar de cea pe care o aveai tu însuți. De ce nu m-ai chemat pe minei” și cu aceasta, tatăl s-a aplecat, a ridicat piatra și a scos-o din cutie.

Aplicatie: Copii sau adulti, exploratori sau instructori, toti luptăm să scoatem „pietrele” imperfecțiunii din viata noastră. Pietrele acestea ar putea reprezenta diferite defecte: răutatea, bârfa, egoismul, etc.  Din cauza lor, suntem așa cum spune textul „lipsiți de slava lui Dumnzeu”. Intervenția tatălui, este intervenția lui Hristos, care prin har și prin răscumpărare, îndepărtează „pietrele” din viața noastră. 

Vrei să-L lași pe El să te ajute să îndepărteze defectele pe care te lupți să le biruiești ?

Dănuț Bărcăcianu, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video