Toată puterea

  Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

  Un băiețel își petrecea timpul jucându-se în nisip. Avea o ladă mare de nisip în care își adusese cu el o grămadă de jucării. În procesul de „construire” al drumurilor și tunelurilor, el a descoperit un bolovan chiar în mijlocul lăzii. Băiețelul a început să sape în jurul ei. Cu mare greutate, a tras-o prin nisipul din cutie, folosindu-și picioarele și mâinile. Când a ajuns la marginea lăzii, a descoperit că nu o poate rostogoli peste margine. Hotărât, băiatul a încercat tot ce știa dar, de fiecare dată, piatra se rostogolea din nou în cutie. Băiețelul, în final, a izbucnit în plâns.
  În tot acest timp, tatăl copilului privea, din cameră, la frământarea de afară. În momentul în care lacrimile au început să i se prelingă pe obraz, o umbră imensă l-a acoperit pe copil și lada de nisip. Era tatăl lui. Blând, dar hotărât, el a spus: „Fiule, de ce nu te-ai folosit de toată puterea pe care o aveai la îndemână?” învins, băiatul a șoptit: „Dar, am folosit-o, tati, am folosit-o! M-am folosit de toată puterea mea!” „Nu, fiule”, l-a corectat tatăl cu blândețe. „Nu te-ai folosit de toată puterea ce o aveai la îndemână, ci doar de cea pe care o aveai tu însuți. De ce nu m-ai chemat pe minei” și cu aceasta, tatăl s-a aplecat, a ridicat piatra și a scos-o din cutie.

  Aplicatie: Copii sau adulti, exploratori sau instructori, toti luptăm să scoatem „pietrele” imperfecțiunii din viata noastră. Pietrele acestea ar putea reprezenta diferite defecte: răutatea, bârfa, egoismul, etc.  Din cauza lor, suntem așa cum spune textul „lipsiți de slava lui Dumnzeu”. Intervenția tatălui, este intervenția lui Hristos, care prin har și prin răscumpărare, îndepărtează „pietrele” din viața noastră. 

  Vrei să-L lași pe El să te ajute să îndepărteze defectele pe care te lupți să le biruiești ?

  Dănuț Bărcăcianu, pastor Conferința Muntenia

  Toată puterea - 2019. Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...