Păcătosul iubit

  Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

  La începutul primului război mondial, pe vârful unui munte se afla cea mai temută închisoare. Nimeni nu reușise să evadeze de acolo. Deși era atât de bine păzită, într-o seară un criminal a scăpat. Hăituit cu câinii a văzut într-o poiană, o luminiţă la fereastra unei căsuțe. A năvălit în odaia mică, unde o tânără femeie plângea lângă un copilaș micuț. 

  Parcă trezit dintr-un coşmar, evadatul o rugă pe tânăra mamă să nu se sperie, se așeza alături şi o întreba ce probleme o fac atât de nefericită. Aceasta, printre lacrimi, i-a răspuns că de foame copilul s-a îmbolnăvit. 

  – Lasă femeie, îi spuse evadatul, o să te ajut eu.

   Când au ajuns împreună în faţa poliției aceasta l-a întrebat mirată…:

  – Ce faci?

  – Lasă, nu o să sufere nimeni. Vino! Femeia aceasta m-a găsit în casa ei, când încercam să fie câte ceva şi m-a adus aici. Dă-i recompensa pusă pe capul meu, o merita… a spus acesta poliţistului

  Şeful poliției a plătit imediat femeii suma recompensei. După câteva zile femeia a cerut o audiență directorului închisori, şi i-a povestit acestuia totul. Uimit, cu ocazia sărbătorilor de Paște, directorul l-a graţiat. Timpul dovedise că omul acesta se schimbase cu adevărat, căci, niciodată nu a mai făcut ceva rău.

  Harul nu ne face liberi să păcătuim, el ne face liberi să ascultăm.

  Iubirea pe toate le înţelege şi se jertfeşte pe sine, Iubirea atrage Harul lui Dumnezeu…

  Todoran Luminiţa, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Păcătosul iubit - 2019. Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...