Corbii

  Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

  „„Corb la corb nu-și scoate ochii, ca românul la român” spune un vers românesc care vrea să transmită idea invidiei față de realizările celuilalt. Similar cu acest vers autohton, sud americanii spun și ei că „de vei crește un corb, la final îți va scoate ochii.” Prin urmare, fie că te afli de o parte sau de cealaltă a oceanului, nu poți contrazice natura egoistă, sau păcătoasă, a omului depărtat de Dumnezeu. Cu toate acestea, am descoperit că din punct de vedere științific, proverbul spaniol de este fals. Corbii sunt inteligenți și au o memorie foarte bună. Iar, dacă îl vei crește de mic, nu-ți va face niciodată rău și te va considera părintele său. 
   Când ne gândim la noi și Dumnezeu, ne dăm seama cât de departe suntem de El. Cu toate acestea, ne-a adoptat și L-a trimis pe Isus să ne răscumpere și să ne dea o nouă șansă. Din învățătura de azi nu trebuie să uităm două lucruri: Folosește-ți inteligența și realizează că ești departe de Dumnezeu. Doi: Folosește-ți memoria și adu-ți aminte ce a făcut Domnul Isus pentru tine!

  A plătit cu viața lui pentru viața ta! De aceea crede în El și vei fii mântuit!”

  Eduart Tilihoi, Pastor de tineret Conferința Moldova

  Corbii - 2019. Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...