Binecuvântarea focului

  Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

  Lucrarea fiecăruia va fi dată pe fată; ziua Domnului o va face cunoscută, căci se va descoperi în foc. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia.

  Într-un sătuc miner şi sărăcăcios trăia o familie tânără cu 3 copilaşi frumoşi şi zburdalnici, în ciuda lipsurilor cu care se confruntau zilnic. Cu toate că tatăl muncea zilnic în mină, uneori se întâmplă ca cina lui să se rezume la o cană de ceai. Dar şi aşa, avea o familie fericită.

  În una din zile, băiatul cel mare a încercat să ajute familia. A adunat cărbuni, pe care i-a aruncat în soba încinsă.

  La venirea tatălui, băiatul entuziasmat a ținut să îl anunțe că el va fi fochist în casă. Tatăl îl luă în brațe şi fericit, lua câţiva cărbuni pe care îi aruncă în soba. Înainte de a închide soba, observa ceva strălucitor. A luat cele două „pietre” pentru a le arăta şefului sau. Astfel a descoperit cum focul puternic, a scos la iveală metalul preţios care era atât de căutat. Din acel moment, familia nu a mai cunoscut lipsa, pentru că pietrele găsite, care au fost vândute pe un preţ bun, le-a adus o mică avere. Focul a avut rolul de a transforma, topind zgura ce ascundea metalul prețios strălucitor.

  În focul iubirii, chiar şi cel mai puternic minereu se va topi. În dragostea lui Hristos orice suflet poate fi curățat pe deplin.

  Şi chiar dacă vei fi rănit, trecut prin foc, accepta durerea că pe un dar divin al transformării. Pentru că dragostea lui Dumnezeu, poate face minuni.

  Todoran Luminiţa, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Binecuvântarea focului - 2019. Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...