Binecuvântarea focului

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Lucrarea fiecăruia va fi dată pe fată; ziua Domnului o va face cunoscută, căci se va descoperi în foc. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia.

Într-un sătuc miner şi sărăcăcios trăia o familie tânără cu 3 copilaşi frumoşi şi zburdalnici, în ciuda lipsurilor cu care se confruntau zilnic. Cu toate că tatăl muncea zilnic în mină, uneori se întâmplă ca cina lui să se rezume la o cană de ceai. Dar şi aşa, avea o familie fericită.

În una din zile, băiatul cel mare a încercat să ajute familia. A adunat cărbuni, pe care i-a aruncat în soba încinsă.

La venirea tatălui, băiatul entuziasmat a ținut să îl anunțe că el va fi fochist în casă. Tatăl îl luă în brațe şi fericit, lua câţiva cărbuni pe care îi aruncă în soba. Înainte de a închide soba, observa ceva strălucitor. A luat cele două „pietre” pentru a le arăta şefului sau. Astfel a descoperit cum focul puternic, a scos la iveală metalul preţios care era atât de căutat. Din acel moment, familia nu a mai cunoscut lipsa, pentru că pietrele găsite, care au fost vândute pe un preţ bun, le-a adus o mică avere. Focul a avut rolul de a transforma, topind zgura ce ascundea metalul prețios strălucitor.

În focul iubirii, chiar şi cel mai puternic minereu se va topi. În dragostea lui Hristos orice suflet poate fi curățat pe deplin.

Şi chiar dacă vei fi rănit, trecut prin foc, accepta durerea că pe un dar divin al transformării. Pentru că dragostea lui Dumnezeu, poate face minuni.

Todoran Luminiţa, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video