Binecuvântarea focului

  Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

  Lucrarea fiecăruia va fi dată pe fată; ziua Domnului o va face cunoscută, căci se va descoperi în foc. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia.

  Într-un sătuc miner şi sărăcăcios trăia o familie tânără cu 3 copilaşi frumoşi şi zburdalnici, în ciuda lipsurilor cu care se confruntau zilnic. Cu toate că tatăl muncea zilnic în mină, uneori se întâmplă ca cina lui să se rezume la o cană de ceai. Dar şi aşa, avea o familie fericită.

  În una din zile, băiatul cel mare a încercat să ajute familia. A adunat cărbuni, pe care i-a aruncat în soba încinsă.

  La venirea tatălui, băiatul entuziasmat a ținut să îl anunțe că el va fi fochist în casă. Tatăl îl luă în brațe şi fericit, lua câţiva cărbuni pe care îi aruncă în soba. Înainte de a închide soba, observa ceva strălucitor. A luat cele două „pietre” pentru a le arăta şefului sau. Astfel a descoperit cum focul puternic, a scos la iveală metalul preţios care era atât de căutat. Din acel moment, familia nu a mai cunoscut lipsa, pentru că pietrele găsite, care au fost vândute pe un preţ bun, le-a adus o mică avere. Focul a avut rolul de a transforma, topind zgura ce ascundea metalul prețios strălucitor.

  În focul iubirii, chiar şi cel mai puternic minereu se va topi. În dragostea lui Hristos orice suflet poate fi curățat pe deplin.

  Şi chiar dacă vei fi rănit, trecut prin foc, accepta durerea că pe un dar divin al transformării. Pentru că dragostea lui Dumnezeu, poate face minuni.

  Todoran Luminiţa, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Binecuvântarea focului - 2019. Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...