Pariu cu Alina

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Era 1999. Niște elevi de a VIII-a veseli stăteau în scara blocului, lângă calorifer, unii povesteau, alții pe telefon. Era iarnă. La un moment dat, Alina face câțiva pași spre Alin, care povestea cu un amic. Vreau să-ți spun ceva, zise ea cu zâmbetul pe buze. Vrei să fii boyfriend-ul meu? 

  Alin și Alina s-ar fi potrivit: locuiau așa de aproape că el o saluta pe ea la fereastră, aveau prieteni comuni, învățau la aceeași școală; el înalt și zvelt, ea înaltă și sprintenă; el inteligent și harnic, ea inteligentă și frumoasă. Se simțea atras de ea: era cea mai populară din școală. Pusese ochii pe ea de un an. Ar fi vrut să fie cu ea. Ah, cât de ispitit era! Dar ceva nu se potrivea: el simțea că ceva e în neregulă, ea făcuse un pariu cu amicii. Emoționat, a îngânat amețit: O, nu, nu, glumești, nu-i așa? La care ea râzând, se întoarse. Nici el n-a înțeles de ce a refuzat-o, dar spune că nu i-a părut rău niciodată după aceea. Alin s-a făcut creștin, Alina nici până acum. Ai fost atât de ispitit încât aproape să îi cedezi? Gândește înainte să zici da la ceva, decizia s-ar putea să-ți schimbe de tot viața!

  Florian Șerban, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...