Pariu cu Alina

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Era 1999. Niște elevi de a VIII-a veseli stăteau în scara blocului, lângă calorifer, unii povesteau, alții pe telefon. Era iarnă. La un moment dat, Alina face câțiva pași spre Alin, care povestea cu un amic. Vreau să-ți spun ceva, zise ea cu zâmbetul pe buze. Vrei să fii boyfriend-ul meu? 

  Alin și Alina s-ar fi potrivit: locuiau așa de aproape că el o saluta pe ea la fereastră, aveau prieteni comuni, învățau la aceeași școală; el înalt și zvelt, ea înaltă și sprintenă; el inteligent și harnic, ea inteligentă și frumoasă. Se simțea atras de ea: era cea mai populară din școală. Pusese ochii pe ea de un an. Ar fi vrut să fie cu ea. Ah, cât de ispitit era! Dar ceva nu se potrivea: el simțea că ceva e în neregulă, ea făcuse un pariu cu amicii. Emoționat, a îngânat amețit: O, nu, nu, glumești, nu-i așa? La care ea râzând, se întoarse. Nici el n-a înțeles de ce a refuzat-o, dar spune că nu i-a părut rău niciodată după aceea. Alin s-a făcut creștin, Alina nici până acum. Ai fost atât de ispitit încât aproape să îi cedezi? Gândește înainte să zici da la ceva, decizia s-ar putea să-ți schimbe de tot viața!

  Florian Șerban, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Pariu cu Alina - 2019. Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...