Armura perfectă

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Unii oameni cred că ei trebuie să primească cât mai multe binecuvântări dacă nu, se plâng că viață este grea şi are multe ispite și încercări.

  Acest mod de gândire se poate vedea la cei care nu îl cred pe Dumnezeu pe cuvânt și se bazează pe propriile lor forțe de a birui ispitele. De ce este extraordinară această promisiune? Imaginează-ți că viață spirituală este că un joc, cu niveluri diferite de dificultate. Ai toată asistența necesară din partea lui Dumnezeu ca să treci la nivelul următor, exersând puterea voinței, a caracterului. Orice ispita, problema care vine în drumul vieții, este un vot de încredere oferit deja de Dumnezeu, șoptindu-ți la ureche în timp ce îngăduie ca ispita să vină: Știu că poți! 

  Ai tot ce îți trebuie să înfrunți problema! Sunt chiar aici lângă ține! Nemaipomenit, nu? Chiar când te temi și nu îl crezi pe El pe cuvânt, poţi să te întorci repede cu părere de rău la El încercând să treci peste ispite cu El, mergând spre un nivel mai mare de maturitate spirituală. 

  Vrei să poți lupta și mai ușor cu ispitele? Memorează făgăduințe biblice și întâmpină ispita ca Isus cu: “Stă scris”. Poți să începi chiar acum cu această promisiune.

  Robert Costache, pastor de tineret, Peretu

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...