Nimic prea greu

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Te-ai gândit vreodată că laptele ambalat în cutii de carton, pe care îl cumpărăm din supermarket-uri, nu conține laptele unei singure văcuțe? Uneori o singură cutie de lapte conține lapte de la o sută de văcuțe sau chiar de la o fermă întreagă. De aceea, oamenii care locuiesc la țară, preferă să cumpere lapte de la vecinii care au câteva vaci: știu că este mai sănătos, și nu conține conservanți sau prafuri.

  Tanti Luci era mândra proprietară a două văcuțe de rasă Holstein, o rasă foarte apreciată la noi în țară pentru laptele gustos pe care îl oferă. Aceasta locuia în Săpânțeni, un orășel de la poalele munților Gutâi, și vindea zilnic lapte familiilor din sat. Însă, în ciuda aparențelor, tanti Luci avea un secret bine ascuns: chiar dacă cele două vaci îi ofereau mult lapte, acesta nu era suficient pentru cererea de lapte din sat. Deci…ce credeți că făcea dumneaei ca să îi ajungă? După ce mulgea văcuțele, în butoiul cu lapte mai punea o sticlă de apă, care îl dilua. Însă nimenii nu știa lucrul acesta.

  După o perioadă însă, tanti Luci a început să studieze Biblia. Cunoscându-l pe Dumnezeu, a realizat că trebuie să facă câteva schimbări în viața ei. Ghiciți cu ce a început? Cu laptele, bineînțeles! După câteva zile în care nu a mai diluat laptele, a început să primească aprecieri:

  – Mătușă Luci, ai schimbat vacile?

  – Nuu, le am tot pe acelea.

  – Atunci ai mai pus ceva în lapte? Este mult mai bun și mai gustos decât era înainte!

  – Nu am pus nimic nou, este același lapte.

  – Hmmm…dar sigur ai schimbat ceva!

  – Inima. Mi-am schimbat inima, spuse zâmbind tanti Luci.

  Diana Gava, Colaborator Exploratori Maramureș

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...