Nimic prea greu

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Te-ai gândit vreodată că laptele ambalat în cutii de carton, pe care îl cumpărăm din supermarket-uri, nu conține laptele unei singure văcuțe? Uneori o singură cutie de lapte conține lapte de la o sută de văcuțe sau chiar de la o fermă întreagă. De aceea, oamenii care locuiesc la țară, preferă să cumpere lapte de la vecinii care au câteva vaci: știu că este mai sănătos, și nu conține conservanți sau prafuri.

  Tanti Luci era mândra proprietară a două văcuțe de rasă Holstein, o rasă foarte apreciată la noi în țară pentru laptele gustos pe care îl oferă. Aceasta locuia în Săpânțeni, un orășel de la poalele munților Gutâi, și vindea zilnic lapte familiilor din sat. Însă, în ciuda aparențelor, tanti Luci avea un secret bine ascuns: chiar dacă cele două vaci îi ofereau mult lapte, acesta nu era suficient pentru cererea de lapte din sat. Deci…ce credeți că făcea dumneaei ca să îi ajungă? După ce mulgea văcuțele, în butoiul cu lapte mai punea o sticlă de apă, care îl dilua. Însă nimenii nu știa lucrul acesta.

  După o perioadă însă, tanti Luci a început să studieze Biblia. Cunoscându-l pe Dumnezeu, a realizat că trebuie să facă câteva schimbări în viața ei. Ghiciți cu ce a început? Cu laptele, bineînțeles! După câteva zile în care nu a mai diluat laptele, a început să primească aprecieri:

  – Mătușă Luci, ai schimbat vacile?

  – Nuu, le am tot pe acelea.

  – Atunci ai mai pus ceva în lapte? Este mult mai bun și mai gustos decât era înainte!

  – Nu am pus nimic nou, este același lapte.

  – Hmmm…dar sigur ai schimbat ceva!

  – Inima. Mi-am schimbat inima, spuse zâmbind tanti Luci.

  Diana Gava, Colaborator Exploratori Maramureș

  Nimic prea greu - 2019. Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...