Nimic prea greu

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

Te-ai gândit vreodată că laptele ambalat în cutii de carton, pe care îl cumpărăm din supermarket-uri, nu conține laptele unei singure văcuțe? Uneori o singură cutie de lapte conține lapte de la o sută de văcuțe sau chiar de la o fermă întreagă. De aceea, oamenii care locuiesc la țară, preferă să cumpere lapte de la vecinii care au câteva vaci: știu că este mai sănătos, și nu conține conservanți sau prafuri.

Tanti Luci era mândra proprietară a două văcuțe de rasă Holstein, o rasă foarte apreciată la noi în țară pentru laptele gustos pe care îl oferă. Aceasta locuia în Săpânțeni, un orășel de la poalele munților Gutâi, și vindea zilnic lapte familiilor din sat. Însă, în ciuda aparențelor, tanti Luci avea un secret bine ascuns: chiar dacă cele două vaci îi ofereau mult lapte, acesta nu era suficient pentru cererea de lapte din sat. Deci…ce credeți că făcea dumneaei ca să îi ajungă? După ce mulgea văcuțele, în butoiul cu lapte mai punea o sticlă de apă, care îl dilua. Însă nimenii nu știa lucrul acesta.

După o perioadă însă, tanti Luci a început să studieze Biblia. Cunoscându-l pe Dumnezeu, a realizat că trebuie să facă câteva schimbări în viața ei. Ghiciți cu ce a început? Cu laptele, bineînțeles! După câteva zile în care nu a mai diluat laptele, a început să primească aprecieri:

– Mătușă Luci, ai schimbat vacile?

– Nuu, le am tot pe acelea.

– Atunci ai mai pus ceva în lapte? Este mult mai bun și mai gustos decât era înainte!

– Nu am pus nimic nou, este același lapte.

– Hmmm…dar sigur ai schimbat ceva!

– Inima. Mi-am schimbat inima, spuse zâmbind tanti Luci.

Diana Gava, Colaborator Exploratori Maramureș

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video