Nimic prea greu

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Te-ai gândit vreodată că laptele ambalat în cutii de carton, pe care îl cumpărăm din supermarket-uri, nu conține laptele unei singure văcuțe? Uneori o singură cutie de lapte conține lapte de la o sută de văcuțe sau chiar de la o fermă întreagă. De aceea, oamenii care locuiesc la țară, preferă să cumpere lapte de la vecinii care au câteva vaci: știu că este mai sănătos, și nu conține conservanți sau prafuri.

  Tanti Luci era mândra proprietară a două văcuțe de rasă Holstein, o rasă foarte apreciată la noi în țară pentru laptele gustos pe care îl oferă. Aceasta locuia în Săpânțeni, un orășel de la poalele munților Gutâi, și vindea zilnic lapte familiilor din sat. Însă, în ciuda aparențelor, tanti Luci avea un secret bine ascuns: chiar dacă cele două vaci îi ofereau mult lapte, acesta nu era suficient pentru cererea de lapte din sat. Deci…ce credeți că făcea dumneaei ca să îi ajungă? După ce mulgea văcuțele, în butoiul cu lapte mai punea o sticlă de apă, care îl dilua. Însă nimenii nu știa lucrul acesta.

  După o perioadă însă, tanti Luci a început să studieze Biblia. Cunoscându-l pe Dumnezeu, a realizat că trebuie să facă câteva schimbări în viața ei. Ghiciți cu ce a început? Cu laptele, bineînțeles! După câteva zile în care nu a mai diluat laptele, a început să primească aprecieri:

  – Mătușă Luci, ai schimbat vacile?

  – Nuu, le am tot pe acelea.

  – Atunci ai mai pus ceva în lapte? Este mult mai bun și mai gustos decât era înainte!

  – Nu am pus nimic nou, este același lapte.

  – Hmmm…dar sigur ai schimbat ceva!

  – Inima. Mi-am schimbat inima, spuse zâmbind tanti Luci.

  Diana Gava, Colaborator Exploratori Maramureș

  Nimic prea greu - 2019. Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...