Joacă acasă

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Tabăra de iarnă a fost cea mai frumoasă experiență din viața lui Marcel, mai ales că în ultima seară, împreună cu prieteni vechi, dar și noi, a fost investit explorator.  De abia aștepta să le arate părinților cravata. Simțea că era gata să meargă oriunde și să facă orice pentru Dumnezeu. Asta dacă nu ar fi început școala de luni. Dar și așa, tot era bine, că le putea povesti și colegilor despre tabără și despre ce însemna să fi explorator.

  Nimeni, și mai ales Marcel nu se aștepta ca doar patru zile de la începutul noului semestru, joi la prima oră, test.  Era prima notă în catalog pe noul semestru.  Iar el nu era pregătit deloc.

  Poate de aceea, în timpul testului, Marcel a fost ispitit să privească la foaia colegului. Și la foaia colegei.   Asta până când a auzit: “Marcel, te rog să îmi aduci testul tău, iar după ore am vrea să vorbim”.  A fost prins de profesor, care era și adventist.

  “Marcel, ce s-a întâmplat?” l-a întrebat profesorul când s-au întâlnit după ore.  “Am înțeles că ai devenit explorator.  Nu trebuie un explorator să își păstreze conștiința curată?”

  Roșu la față, Marcel nu a reușit să spună decât… “Nu am învățat și am fost ispitit. Nu am vrut să ma uit decât puțin, dar…”

  “Marcel, să știi că e mai sigură lupta împotriva ispitei când ești pe terenul tău, nu al lui Satana.”

  Benjamin Stan

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...