Joacă acasă

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Tabăra de iarnă a fost cea mai frumoasă experiență din viața lui Marcel, mai ales că în ultima seară, împreună cu prieteni vechi, dar și noi, a fost investit explorator.  De abia aștepta să le arate părinților cravata. Simțea că era gata să meargă oriunde și să facă orice pentru Dumnezeu. Asta dacă nu ar fi început școala de luni. Dar și așa, tot era bine, că le putea povesti și colegilor despre tabără și despre ce însemna să fi explorator.

  Nimeni, și mai ales Marcel nu se aștepta ca doar patru zile de la începutul noului semestru, joi la prima oră, test.  Era prima notă în catalog pe noul semestru.  Iar el nu era pregătit deloc.

  Poate de aceea, în timpul testului, Marcel a fost ispitit să privească la foaia colegului. Și la foaia colegei.   Asta până când a auzit: “Marcel, te rog să îmi aduci testul tău, iar după ore am vrea să vorbim”.  A fost prins de profesor, care era și adventist.

  “Marcel, ce s-a întâmplat?” l-a întrebat profesorul când s-au întâlnit după ore.  “Am înțeles că ai devenit explorator.  Nu trebuie un explorator să își păstreze conștiința curată?”

  Roșu la față, Marcel nu a reușit să spună decât… “Nu am învățat și am fost ispitit. Nu am vrut să ma uit decât puțin, dar…”

  “Marcel, să știi că e mai sigură lupta împotriva ispitei când ești pe terenul tău, nu al lui Satana.”

  Benjamin Stan

  Joacă acasă - 2019. Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...