Joacă acasă

  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Tabăra de iarnă a fost cea mai frumoasă experiență din viața lui Marcel, mai ales că în ultima seară, împreună cu prieteni vechi, dar și noi, a fost investit explorator.  De abia aștepta să le arate părinților cravata. Simțea că era gata să meargă oriunde și să facă orice pentru Dumnezeu. Asta dacă nu ar fi început școala de luni. Dar și așa, tot era bine, că le putea povesti și colegilor despre tabără și despre ce însemna să fi explorator.

  Nimeni, și mai ales Marcel nu se aștepta ca doar patru zile de la începutul noului semestru, joi la prima oră, test.  Era prima notă în catalog pe noul semestru.  Iar el nu era pregătit deloc.

  Poate de aceea, în timpul testului, Marcel a fost ispitit să privească la foaia colegului. Și la foaia colegei.   Asta până când a auzit: “Marcel, te rog să îmi aduci testul tău, iar după ore am vrea să vorbim”.  A fost prins de profesor, care era și adventist.

  “Marcel, ce s-a întâmplat?” l-a întrebat profesorul când s-au întâlnit după ore.  “Am înțeles că ai devenit explorator.  Nu trebuie un explorator să își păstreze conștiința curată?”

  Roșu la față, Marcel nu a reușit să spună decât… “Nu am învățat și am fost ispitit. Nu am vrut să ma uit decât puțin, dar…”

  “Marcel, să știi că e mai sigură lupta împotriva ispitei când ești pe terenul tău, nu al lui Satana.”

  Benjamin Stan

  Joacă acasă - 2019. Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...