Întrebările tale

  La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

  Te preocupă poate în ultima vreme câteva gânduri în legătură cu tine, cu familia, cu școala cu prietenii. Una dintre întrebări poate e de unde venim, ce a fost la început? Sau poate, cum au apărut toate lucrurile văzute sau nevăzute? Cum arată „sămânța” vieții?  Și de ce în epoca aceasta a evoluției uimitoare a științei și tehnologiei nicio minte sclipitoare nu a putut crea viață din ceva ce nu are viață? Sau te miri cu privire la sursele de energie imense din Univers sau cele de pe planeta noastră.

  În Cartea care are atâtea răspunsuri atât în ce privește trecutul cât și viitorul, există răspunsuri și la întrebările existențiale care își fac loc pe bună dreptate în mintea ta la vârsta pe care o ai. Răspunsul e pe cât de simplu, pe atât de adevărat pentru că e plin de acuratețe.

  a. Ce a fost la început? Dumnezeu: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Cei trei au calitate de Dumnezeu

  b. Totul a fost făcut prin Fiul. „Nimic din ce a fost făcut nu a fost făcut fără El.”

  c. Din ce s-a făcut? Din ce a apărut viața? Singura ființă care nu are viață în Sine „în El era viața”

  Din această sursă primară de energie care este Dumnezeu, a apărut lumina în prima zi a creației chiar dacă luminătorii au apărut a patra zi. Când știi Cine e Începutul, când ți-e limpede cât e de prețioasă conlucrarea dintre Tatăl și Fiul, când ești convins că viața e opera lui Dumnezeu, ești învăluit de lumina adevărată care vine de la   El și care se revarsă prin tine spre alții.

  ….Și-atunci viața ta poate fi lumina oamenilor.

  Anca Turda , Instructor Sighetu Marmației, Maramureș

  Întrebările tale - 2019. La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...