Întrebările tale

  La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

  Te preocupă poate în ultima vreme câteva gânduri în legătură cu tine, cu familia, cu școala cu prietenii. Una dintre întrebări poate e de unde venim, ce a fost la început? Sau poate, cum au apărut toate lucrurile văzute sau nevăzute? Cum arată „sămânța” vieții?  Și de ce în epoca aceasta a evoluției uimitoare a științei și tehnologiei nicio minte sclipitoare nu a putut crea viață din ceva ce nu are viață? Sau te miri cu privire la sursele de energie imense din Univers sau cele de pe planeta noastră.

  În Cartea care are atâtea răspunsuri atât în ce privește trecutul cât și viitorul, există răspunsuri și la întrebările existențiale care își fac loc pe bună dreptate în mintea ta la vârsta pe care o ai. Răspunsul e pe cât de simplu, pe atât de adevărat pentru că e plin de acuratețe.

  a. Ce a fost la început? Dumnezeu: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Cei trei au calitate de Dumnezeu

  b. Totul a fost făcut prin Fiul. „Nimic din ce a fost făcut nu a fost făcut fără El.”

  c. Din ce s-a făcut? Din ce a apărut viața? Singura ființă care nu are viață în Sine „în El era viața”

  Din această sursă primară de energie care este Dumnezeu, a apărut lumina în prima zi a creației chiar dacă luminătorii au apărut a patra zi. Când știi Cine e Începutul, când ți-e limpede cât e de prețioasă conlucrarea dintre Tatăl și Fiul, când ești convins că viața e opera lui Dumnezeu, ești învăluit de lumina adevărată care vine de la   El și care se revarsă prin tine spre alții.

  ….Și-atunci viața ta poate fi lumina oamenilor.

  Anca Turda , Instructor Sighetu Marmației, Maramureș

  Întrebările tale - 2019. La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...