Micuța Mare Carte

  La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

  Aveam 11 ani când am primit prima mea Biblie, micuță, verde, minunată. Cum aveam ocazia, citeam din ea cu mult drag.

  În iureșul alergărilor zilnice, de multe ori uităm de micuța Carte. Dimineața ne grăbim să prindem autobuzul, să ajungem la școală, la cursuri, să mai și mâncăm ceva din mers. 

  Totul este o alergare continuă…

  Venim acasă, alte responsabilități, ceva treabă că doar trebuie să ne ajutam și părinții, multe teme, proiecte. Seara, puțină relaxare că doar nu o să muncim toată ziua. Îmi promit să citesc câteva versete înainte de culcare dar ochii mi se închid prea repede, nici pe Whatsapp nu am mai răspuns.

  Maine dimineață sigur o să îmi fac timp, și o iau de la capăt. Dar se întâmplă să am nevoie de Tatăl Ceresc la un examen, o boală, pentru un prieten… și  TATA mă ia în brațe, e cu mine! Îi mulțumesc!

  Mă uit la cărticica mea verde, uit de like-urile de la ultima postare… o aleg, e liniște în cameră, doar eu și Tata!  Și dacă mâine dimineață nu am timp, in drumul meu spre școală, în autobuz, deschid telefonul dar nu pe Instagram, ci am o aplicație nouă: „La început era Cuvântul…”!

  Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

  Micuța Mare Carte - 2019. La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...