Micuța Mare Carte

  La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

  Aveam 11 ani când am primit prima mea Biblie, micuță, verde, minunată. Cum aveam ocazia, citeam din ea cu mult drag.

  În iureșul alergărilor zilnice, de multe ori uităm de micuța Carte. Dimineața ne grăbim să prindem autobuzul, să ajungem la școală, la cursuri, să mai și mâncăm ceva din mers. 

  Totul este o alergare continuă…

  Venim acasă, alte responsabilități, ceva treabă că doar trebuie să ne ajutam și părinții, multe teme, proiecte. Seara, puțină relaxare că doar nu o să muncim toată ziua. Îmi promit să citesc câteva versete înainte de culcare dar ochii mi se închid prea repede, nici pe Whatsapp nu am mai răspuns.

  Maine dimineață sigur o să îmi fac timp, și o iau de la capăt. Dar se întâmplă să am nevoie de Tatăl Ceresc la un examen, o boală, pentru un prieten… și  TATA mă ia în brațe, e cu mine! Îi mulțumesc!

  Mă uit la cărticica mea verde, uit de like-urile de la ultima postare… o aleg, e liniște în cameră, doar eu și Tata!  Și dacă mâine dimineață nu am timp, in drumul meu spre școală, în autobuz, deschid telefonul dar nu pe Instagram, ci am o aplicație nouă: „La început era Cuvântul…”!

  Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

  Micuța Mare Carte - 2019. La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...