Curcubeul

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

În cele două pasaje biblice (Geneza 9:12-17 și Apocalipsa 4:3) ne este descoperit curcubeul care arată neprihănirea și dreptatea lui Hristos.

În curcubeul de sus, deasupra tronului se află mărturia veșnică „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară”. Ori de câte ori se prezintă legea înaintea oamenilor, cel ce vestește adevărul să le îndrepte privirea către curcubeul făgăduinței care este deasupra scaunului harului, către neprihănirea lui Hristos. Slava legii lui Hristos.

El a venit să magnifice, să mărească legea și s-o onoreze. S-o facă să apară lămurit că mila și pacea s-au întâlnit în Hristos și dreptatea și adevărul s-au îmbrățișat.

După cum curcubeul este format din unirea razelor solare cu vaporii de apă ai ploii tot așa și curcubeul care încercuiește tronul reprezintă combinația dintre puterea harului și a dreptății. Nu trebuie menținută numai dreptatea singură (exclusivă) căci aceasta ar eclipsa slava curcubeului făgăduinței de deasupra tronului și oamenii n-ar vedea atunci decât penalitatea legii. Și dacă n-ar fi dreptatea și nici o pedeapsă, n-ar putea fi nici o stabilitate în guvernământul lui Dumnezeu. Împletirea judecății cu mila face ca mântuirea să fie deplină.

Bunătatea lui Dumnezeu o găsim în versetul de aur al Bibliei. El trebuie să locuiască în inimă, viața Sa trebuie să circule prin noi precum sângele în vene.

Vă salut cu salutul puternic al apostolului Pavel: „Har, îndurare și pace de la Dumnezeu Tatăl și de la Isus Hristos Domnul nostru.” Amin!

Petculescu Dumitru, Ovidiu, Jud. Constanța. Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video