Curcubeul

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

  În cele două pasaje biblice (Geneza 9:12-17 și Apocalipsa 4:3) ne este descoperit curcubeul care arată neprihănirea și dreptatea lui Hristos.

  În curcubeul de sus, deasupra tronului se află mărturia veșnică „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară”. Ori de câte ori se prezintă legea înaintea oamenilor, cel ce vestește adevărul să le îndrepte privirea către curcubeul făgăduinței care este deasupra scaunului harului, către neprihănirea lui Hristos. Slava legii lui Hristos.

  El a venit să magnifice, să mărească legea și s-o onoreze. S-o facă să apară lămurit că mila și pacea s-au întâlnit în Hristos și dreptatea și adevărul s-au îmbrățișat.

  După cum curcubeul este format din unirea razelor solare cu vaporii de apă ai ploii tot așa și curcubeul care încercuiește tronul reprezintă combinația dintre puterea harului și a dreptății. Nu trebuie menținută numai dreptatea singură (exclusivă) căci aceasta ar eclipsa slava curcubeului făgăduinței de deasupra tronului și oamenii n-ar vedea atunci decât penalitatea legii. Și dacă n-ar fi dreptatea și nici o pedeapsă, n-ar putea fi nici o stabilitate în guvernământul lui Dumnezeu. Împletirea judecății cu mila face ca mântuirea să fie deplină.

  Bunătatea lui Dumnezeu o găsim în versetul de aur al Bibliei. El trebuie să locuiască în inimă, viața Sa trebuie să circule prin noi precum sângele în vene.

  Vă salut cu salutul puternic al apostolului Pavel: „Har, îndurare și pace de la Dumnezeu Tatăl și de la Isus Hristos Domnul nostru.” Amin!

  Petculescu Dumitru, Ovidiu, Jud. Constanța. Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...