Curcubeul

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

  În cele două pasaje biblice (Geneza 9:12-17 și Apocalipsa 4:3) ne este descoperit curcubeul care arată neprihănirea și dreptatea lui Hristos.

  În curcubeul de sus, deasupra tronului se află mărturia veșnică „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară”. Ori de câte ori se prezintă legea înaintea oamenilor, cel ce vestește adevărul să le îndrepte privirea către curcubeul făgăduinței care este deasupra scaunului harului, către neprihănirea lui Hristos. Slava legii lui Hristos.

  El a venit să magnifice, să mărească legea și s-o onoreze. S-o facă să apară lămurit că mila și pacea s-au întâlnit în Hristos și dreptatea și adevărul s-au îmbrățișat.

  După cum curcubeul este format din unirea razelor solare cu vaporii de apă ai ploii tot așa și curcubeul care încercuiește tronul reprezintă combinația dintre puterea harului și a dreptății. Nu trebuie menținută numai dreptatea singură (exclusivă) căci aceasta ar eclipsa slava curcubeului făgăduinței de deasupra tronului și oamenii n-ar vedea atunci decât penalitatea legii. Și dacă n-ar fi dreptatea și nici o pedeapsă, n-ar putea fi nici o stabilitate în guvernământul lui Dumnezeu. Împletirea judecății cu mila face ca mântuirea să fie deplină.

  Bunătatea lui Dumnezeu o găsim în versetul de aur al Bibliei. El trebuie să locuiască în inimă, viața Sa trebuie să circule prin noi precum sângele în vene.

  Vă salut cu salutul puternic al apostolului Pavel: „Har, îndurare și pace de la Dumnezeu Tatăl și de la Isus Hristos Domnul nostru.” Amin!

  Petculescu Dumitru, Ovidiu, Jud. Constanța. Conferința Muntenia

  Curcubeul - 2019. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...