Articolul precedentAsael – iute de picior
  Articolul următorIoab – armistițiu necesar

  Unitatea de măsură

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

  Unitățile de măsură reprezintă un standard de măsurare a cantităților fizice. Sistemul de măsurare cel mai folosit azi e Sistemul Internațional, care are șapte unități de măsură de bază, din care toate celelalte sunt derivate. Astfel că, atunci când vrei să măsori ceva trebuie să apelezi la o unitate de măsură potrivită: timpul îl putem măsura în secunde, minute, ore, zile și ani…greutatea în grame, kilograme, tone…lichidele se măsoară în litrii… dar, care este unitatea de măsură a iubirii?

  Dacă vom apela la cea mai veridică sursă, Biblia, vom observa cu ușurință că standardul este cel mai înalt posibil: „Dumnezeu este dragoste.” (1 Ioan 4:8).

  Noi trebuie să iubim lumea tot așa cum a iubit-o și Dumnezeu. A iubi lumea însă nu înseamnă a face compromisuri cu principiile lui Dumnezeu, căci nici El nu face astfel de compromisuri. 

  Deși, potrivit Bibliei trebuie să existe o măsură în toate lucrurile, „Adevărata măsură a vieții unui om, nu se poate obține decât prin lipsa de măsură, dorind fără măsură, îndrăznind fără măsură, iubind fără măsură.” Octavian Paler – un lucru este cert: unitatea de măsură a iubirii este fără măsură…ea este Dumnezeu! Tu… ești un submultiplu al iubirii?

  Lucian Răcilă, pastor

  Unitatea de măsură - 2019. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...