Articolul precedentAsael – iute de picior
  Articolul următorIoab – armistițiu necesar

  Unitatea de măsură

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

  Unitățile de măsură reprezintă un standard de măsurare a cantităților fizice. Sistemul de măsurare cel mai folosit azi e Sistemul Internațional, care are șapte unități de măsură de bază, din care toate celelalte sunt derivate. Astfel că, atunci când vrei să măsori ceva trebuie să apelezi la o unitate de măsură potrivită: timpul îl putem măsura în secunde, minute, ore, zile și ani…greutatea în grame, kilograme, tone…lichidele se măsoară în litrii… dar, care este unitatea de măsură a iubirii?

  Dacă vom apela la cea mai veridică sursă, Biblia, vom observa cu ușurință că standardul este cel mai înalt posibil: „Dumnezeu este dragoste.” (1 Ioan 4:8).

  Noi trebuie să iubim lumea tot așa cum a iubit-o și Dumnezeu. A iubi lumea însă nu înseamnă a face compromisuri cu principiile lui Dumnezeu, căci nici El nu face astfel de compromisuri. 

  Deși, potrivit Bibliei trebuie să existe o măsură în toate lucrurile, „Adevărata măsură a vieții unui om, nu se poate obține decât prin lipsa de măsură, dorind fără măsură, îndrăznind fără măsură, iubind fără măsură.” Octavian Paler – un lucru este cert: unitatea de măsură a iubirii este fără măsură…ea este Dumnezeu! Tu… ești un submultiplu al iubirii?

  Lucian Răcilă, pastor

  Unitatea de măsură - 2019. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...