Greu de mărturisit

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

  De ce crezi că a scris Apostolul Ioan aceste cuvinte? Unul dintre motive este acela că și pe vremea lui, oamenilor le venea greu să accepte că au greșit, că au păcătuit. Îți sună familiar? De câte nu ni s-a întâmplat și nouă exact la fel? 

  Cu toate că nu găsim nicăieri, nici măcar în Sfânta Scriptură, că am fi perfecți, ne vine totuși destul de greu să admitem că suntem failibili. Apropo, doar Dumnezeu este infailibil. Restul, noi ceilalți, suntem supuși greșelii și păcatului. A recunoaște asta nu este numai o chestiune de bun simț, dar și o virtute. De ce spun asta? Tocmai pentru că a devenit o raritate să auzi următoarele cuvinte: Îmi pare rău, am greșit! Cei mai mulți vor găsi probabil scuze, țapi ispășitori sau chiar argumente că nu sunt atât de răi. Dar asta este treaba lor și nu a noastră. 

  Noi, aceia care ne recunoaștem vina, avem asigurarea din partea Aceluia care nu poate greși, că nu este păcat mărturisit pe care El să nu-l poată ierta. Isus ne așteaptă oricând cu brațele deschise. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim deschiși cu El.

  Robert Lungu, pastor

  Greu de mărturisit - 2019. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...