Micul prinț

  Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 6:23

  Cu apariția unui nou copil pe lume, părinții, pe lângă bucuria cauzată de noutatea și gingășia unei noi ființe, sunt responsabili pentru educarea lor. Deși sunt așa de drăgălași, copiii nu fac întotdeauna lucruri bune, așa că părinții sunt uneori obligați să aplice și unele pedepse pentru corectarea lor.  În disciplina primită de copii, fie că e vorba de a-i reține de la unele lucruri despre care știe că acestora le plac, fie în aplicarea unei „nuielușe” copiii realizează de timpuriu că greșelile comise au parte de consecințe. 

  Unii părinții caută să-i stimuleze pe copii prin a oferi unele cadouri ca recompense pentru un comportament bun. Care este oare cel mai mare dar pe care un părinte îl poate oferi copiilor? Dincolo de cadourile trecătoare, este un dar pe care un părinte nu-l poate oferi, și anume o viață fără moarte. Biblia afirmă că cel mai longeviv om care a trăit pe pământ a trăit aproape de un mileniu (Metusala, 969 de ani), și probabil că realizările sale au fost chiar mai mari decât sunt astăzi (în societatea contemporană invențiile se bazează pe experiența doar a ultimelor aprox. 200 de ani). 

  Există Cineva care îti poate oferi în dar să poți trăi cel puțin atâtea stele câte există în Univers. Este gratuit, dar se oferă cu o condiție, și anume acceptarea prin credință a Aceluia care a plătit cu viața Sa pentru greșelile tale din viața de acum.

  Silviu Dănăilă, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Micul prinț - 2019. Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 6:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).