Frică de întuneric

Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

Plecată pe genunchi pe marginea patului alături de Daria, fetița ei de patru, mama se pregăti să înceapă rugăciunea.  Știa pentru ce să se roage.  Mamă și fică împărtășeau aceeași teamă,  le era frică de întuneric.  Pentru Daria însă teama era atât de mare, că nu și-ar fi dorit să vină seara niciodată. Dar a venit.  

Lumina lunii străbătea geamul luminând părul bălai ai fetiței. 

“Mami, luna e lumina lui Dumnezeu?”  

“Da, draga mea,” a răspuns mama, “lumina lui Dumnezeu luminează tot timpul.”

“Își va închide și Dumnezeu lumina pentru a merge la culcare?” Întrebarea aceasta era însoțită și de o teamă vizbilă pe fața ei.

Zâmbind, mama i-a răsuns: “Nu Daria, Dumnezeu nu doarme niciodată.” 

“Bine atunci” zise Daria bucuroasă, “dacă El e treaz, și își lasă lumina aprinsă, atunci nu mai mi-e frică.”

Știai că Dumnezeu e treaz tot timpul? Că ești în grija Sa tot timpul? Nu te teme, dacă asculți de Dumnezeu și veți merge și astăzi împreună, El va fi cu tine în tot ce vei face. 

Curaj și astăzi.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video