Paralizat de frică

  Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

  Caprele pitice care leșină sunt o specie de capre cărora le paralizează picioarele când se sperie și se prăbușesc. E amuzant să le privești (căutați pe Youtube), dar în același timp ele ne arată o fațetă îngrozitoare a fricii: incapacitatea de a acționa când ești sub influența ei.

  Ca mulți adolescenți, începând cu școala generală, în fiecare dimineață mă trezeam cu o frică mistuitoare în inimă: frica de izolare. Frica de a nu fi acceptat de prieteni, de colegi. Această frică teribilă se hrănește din insecuritățile noastre și din stima noastră de sine în formare și unul din efectele ei crunte este chiar paralizia: nu mai poți să spui “nu”. Și de frică să nu fi respins de colegii tăi, ajungi să accepți țigara când ți-o oferă, să guști din sticla pe care ți-o întind, să calci pe frumoasele principii pe care încerci să le păstrezi în inima ta.

  După câțiva ani de luptă cu această frică, am primit o Biblie inscripționată cu  versetul în discuție. Nu știu exact ce m-a marcat atunci: poate ideea de poruncă, poate melodicitatea versetului sau frumoasa aliterație din el. Dar cert este că în acel moment am înțeles că atâta timp cât Stăpânul și Creatorul Universului declară că e lângă mine, eu nu numai că nu am motive de frică, dar nici nu mai am voie să-mi fie frică!

  Ovidiu Pescar – masterghid

  Paralizat de frică - 2019. Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...