Fără panică

Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

Credem noi lucrul acesta? Credem că Domnul Dumnezeul nostru este cu noi în TOT ce vom face? Atunci, dacă credem, de ce tot ne este teamă de un lucru sau altul?

De când mă știu, am o teamă teribilă de a vorbi în public. Întotdeauna mă gândesc la ce e mai rău și asta mă dărâmă. S-a întâmplat la un moment dat, să fiu pusă să vorbesc, iar cale de întoarcere nu mai era. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă panichez. Mă gândeam ce scuză să inventez, numai să nu mă prezint, însă nu puteam să fac nici asta pentru că nu-mi era în fire. Apoi mi-am îndreptat atenția către Dumnezeu. În Biblie spune clar: Domnul Dumnezeul meu este cu mine în tot ce voi face, ce pot să-mi facă niște oameni?! Gândul acesta mi-a oferit încredere și îmbărbătare. Așa am reușit să prezint ce aveam de prezentat chiar mai bine decât mă așteptam, iar după aceea sufletul meu a fost cu adevărat împlinit. 

Nu este minunat să avem un Dumnezeu atât de bun care îți promite că este cu tine în tot ce vei face. Ce avem noi de făcut este doar să credem că nu vom fi singuri în greutățile noastre și să venim înaintea Lui cu cereri și mulțumiri.

Așa că pentru provocările zilei de astăzi încrede-te în Domnul. El te întărește și te îmbărbătează!

Laura Elisa Delcea, instructor explo, Craiova-centru

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video