Singurătatea

  Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

  Una din angoasele omenirii și mai ales a celor de vârsta a treia și nu numai, este singurătatea. „Singurătatea ucide”,  nu este doar o sintagmă uzată o realitate a studiilor științifice.    Singurătatea conduce la inactivitate, retragere din platforma socială, lipsa proiectelor pentru ziua de mâine, prăbușirea entuziasmului, lipsa pasiunii pentru activități constructive, afectare psiho-emoțională prin pierderea curajului, a bucuriei și instalarea fricii, groazei, suspiciunii, deprimării, culminând cu afecțiuni psihice și chiar suicid.

  Avem nevoie de cineva care să facă echipă cu noi pentru a nu fi singuri, pentru a nu culege roadele amare a acestei stări care ne izolează. Avem nevoie de prieteni, de oameni cre să ne arate simpatie, prietenie, empatie. Niciunul dintre noi nu e străin de această nevoie fundamental. S-a spus răspicat la începutul începuturilor: “ nu este bine ca omul să fie singur” Nu este bine chiar și atunci când ai fost dezamăgit, trădat, înșelat, părăsit de cineva cu care făceai echipă, de cineva de care erai nedespărțit, erați un fel de siamezi. 

  Fii conștient de acest lucru: nu este bine să fii singur. De fapt nu ești. Chiar dacă așa te consideri. Tu ai pe Cineva, ai un Prieten constant, credincios. „Căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine!” Prețuiește-L. Nu-l ignora, deschide-te și vorbește-I. 

  Ai cel mai mare privilegiu posibil, tu faci echipă cu Dumnezeu.

  Anca Turda, Instructor Exploratori, Sighetu Marmației

  Singurătatea - 2019. Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...