Singurătatea

  Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

  Una din angoasele omenirii și mai ales a celor de vârsta a treia și nu numai, este singurătatea. „Singurătatea ucide”,  nu este doar o sintagmă uzată o realitate a studiilor științifice.    Singurătatea conduce la inactivitate, retragere din platforma socială, lipsa proiectelor pentru ziua de mâine, prăbușirea entuziasmului, lipsa pasiunii pentru activități constructive, afectare psiho-emoțională prin pierderea curajului, a bucuriei și instalarea fricii, groazei, suspiciunii, deprimării, culminând cu afecțiuni psihice și chiar suicid.

  Avem nevoie de cineva care să facă echipă cu noi pentru a nu fi singuri, pentru a nu culege roadele amare a acestei stări care ne izolează. Avem nevoie de prieteni, de oameni cre să ne arate simpatie, prietenie, empatie. Niciunul dintre noi nu e străin de această nevoie fundamental. S-a spus răspicat la începutul începuturilor: “ nu este bine ca omul să fie singur” Nu este bine chiar și atunci când ai fost dezamăgit, trădat, înșelat, părăsit de cineva cu care făceai echipă, de cineva de care erai nedespărțit, erați un fel de siamezi. 

  Fii conștient de acest lucru: nu este bine să fii singur. De fapt nu ești. Chiar dacă așa te consideri. Tu ai pe Cineva, ai un Prieten constant, credincios. „Căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine!” Prețuiește-L. Nu-l ignora, deschide-te și vorbește-I. 

  Ai cel mai mare privilegiu posibil, tu faci echipă cu Dumnezeu.

  Anca Turda, Instructor Exploratori, Sighetu Marmației

  Singurătatea - 2019. Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...