Din oficiu

  Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

  „Eram la școală. Îmi plăcea geografia, dar în acel an orele de geografie erau doar sâmbăta. Da știu, poate te vei mira cum să mergi la școală sâmbăta?! A fost o vreme când se făcea școală și în zilele de sâmbătă. Eu fiind adventist nu mă prezentam la ore în Sabat, ci mergeam la biserică. Profesorul de geografie, un bun comunist, mă întâlnește într-una din zilele săptămânii pe holul școlii și începe să mă amenințe că dacă nu voi merge sâmbăta la ore, mă va lăsa neîncheiat și va trebui să repet anul. Am mers supărat acasă, știind că omul nu glumea. Pe când mă frământam și nu știam cum voi rezolva problema cu profu de geografie, am luat Biblia și ochii mi s-au oprit pe versetul din Iosua 1,9: „Nu ți-am dat eu porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te teme și nici nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Atunci mi-am zis, Domnul a dat porunca, El mă va ajuta. La sfârșitul anului, profesorul se îmbolnăvește și în locul său vine un alt profesor, care văzând că nu am nici o notă și anul se încheie, mi-a pus note așa din oficiu și m-a încheiat fără probleme. Am înțeles cât de mare și bun este Domnul cu cei ce se încred în El.

  Pune-L și tu la probă pe Domnul. Vei vedea că odată cu porunca El îți va da și puterea de a o împlini. Indiferent de gravitatea situației, El are soluții pentru toate!”

  Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

  Din oficiu - 2019. Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...