Din oficiu

  Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

  „Eram la școală. Îmi plăcea geografia, dar în acel an orele de geografie erau doar sâmbăta. Da știu, poate te vei mira cum să mergi la școală sâmbăta?! A fost o vreme când se făcea școală și în zilele de sâmbătă. Eu fiind adventist nu mă prezentam la ore în Sabat, ci mergeam la biserică. Profesorul de geografie, un bun comunist, mă întâlnește într-una din zilele săptămânii pe holul școlii și începe să mă amenințe că dacă nu voi merge sâmbăta la ore, mă va lăsa neîncheiat și va trebui să repet anul. Am mers supărat acasă, știind că omul nu glumea. Pe când mă frământam și nu știam cum voi rezolva problema cu profu de geografie, am luat Biblia și ochii mi s-au oprit pe versetul din Iosua 1,9: „Nu ți-am dat eu porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te teme și nici nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Atunci mi-am zis, Domnul a dat porunca, El mă va ajuta. La sfârșitul anului, profesorul se îmbolnăvește și în locul său vine un alt profesor, care văzând că nu am nici o notă și anul se încheie, mi-a pus note așa din oficiu și m-a încheiat fără probleme. Am înțeles cât de mare și bun este Domnul cu cei ce se încred în El.

  Pune-L și tu la probă pe Domnul. Vei vedea că odată cu porunca El îți va da și puterea de a o împlini. Indiferent de gravitatea situației, El are soluții pentru toate!”

  Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

  Din oficiu - 2019. Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...