Carnetul de note

  Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

  Ce sentimente trăiești atunci când privești la carnetul tău de note? Cât de importante sunt notele pentru tine?  Cu te-ai simți dacă ai lua doar 10?  Cum te simți însă atunci când deși depui tot efortul pentru un anumit proiect sau pentru un test, primești doar nota șapte?  

  Cu o oarecare teamă, te înștiințez astăzi că eu nu am fost un elev de nota 10.  Îmi aduc aminte de un proiect la fizică de care eram foarte mândru în clasa a șaptea, un proiect pentru care am lucrat foarte mult, însă pentru care în final am primit doar nota 7.  Am fost foarte dezamăgit. Chiar credeam că voi fi lăudat de profesoară…  

  De atunci am mai trăit acel sentiment, chiar și în lucrarea mea de slujire.  De fapt, dacă Dumnezeu ar da note, sigur am luat note de șapte și din partea Sa. Personal, cred că El îmi mai dă câte o notă mică din când în când, și pentru a nu mă mândri prea mult.

  Ce am învățat din toate acestea?  În primul rând, că nimeni nu e bun la toate lucrurile.  Nici eu, nici tu, și nici Pavel, căruia Dumnezeu i-a spus într-o zi: “Pavele, Harul Meu îți este de ajuns.”  

  Pavel a înțeles că Dumnezeu are dreptate.  Dacă reușim să facem lucruri mărețe și frumoase, dacă reușim să luăm note bune, dacă obținem biruințe… totul se datorează lui Dumnezeu.

  Benjamin Stan

  Carnetul de note - 2019. Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...