Carnetul de note

  Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

  Ce sentimente trăiești atunci când privești la carnetul tău de note? Cât de importante sunt notele pentru tine?  Cu te-ai simți dacă ai lua doar 10?  Cum te simți însă atunci când deși depui tot efortul pentru un anumit proiect sau pentru un test, primești doar nota șapte?  

  Cu o oarecare teamă, te înștiințez astăzi că eu nu am fost un elev de nota 10.  Îmi aduc aminte de un proiect la fizică de care eram foarte mândru în clasa a șaptea, un proiect pentru care am lucrat foarte mult, însă pentru care în final am primit doar nota 7.  Am fost foarte dezamăgit. Chiar credeam că voi fi lăudat de profesoară…  

  De atunci am mai trăit acel sentiment, chiar și în lucrarea mea de slujire.  De fapt, dacă Dumnezeu ar da note, sigur am luat note de șapte și din partea Sa. Personal, cred că El îmi mai dă câte o notă mică din când în când, și pentru a nu mă mândri prea mult.

  Ce am învățat din toate acestea?  În primul rând, că nimeni nu e bun la toate lucrurile.  Nici eu, nici tu, și nici Pavel, căruia Dumnezeu i-a spus într-o zi: “Pavele, Harul Meu îți este de ajuns.”  

  Pavel a înțeles că Dumnezeu are dreptate.  Dacă reușim să facem lucruri mărețe și frumoase, dacă reușim să luăm note bune, dacă obținem biruințe… totul se datorează lui Dumnezeu.

  Benjamin Stan

  Carnetul de note - 2019. Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...