Carnetul de note

Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

Ce sentimente trăiești atunci când privești la carnetul tău de note? Cât de importante sunt notele pentru tine?  Cu te-ai simți dacă ai lua doar 10?  Cum te simți însă atunci când deși depui tot efortul pentru un anumit proiect sau pentru un test, primești doar nota șapte?  

Cu o oarecare teamă, te înștiințez astăzi că eu nu am fost un elev de nota 10.  Îmi aduc aminte de un proiect la fizică de care eram foarte mândru în clasa a șaptea, un proiect pentru care am lucrat foarte mult, însă pentru care în final am primit doar nota 7.  Am fost foarte dezamăgit. Chiar credeam că voi fi lăudat de profesoară…  

De atunci am mai trăit acel sentiment, chiar și în lucrarea mea de slujire.  De fapt, dacă Dumnezeu ar da note, sigur am luat note de șapte și din partea Sa. Personal, cred că El îmi mai dă câte o notă mică din când în când, și pentru a nu mă mândri prea mult.

Ce am învățat din toate acestea?  În primul rând, că nimeni nu e bun la toate lucrurile.  Nici eu, nici tu, și nici Pavel, căruia Dumnezeu i-a spus într-o zi: “Pavele, Harul Meu îți este de ajuns.”  

Pavel a înțeles că Dumnezeu are dreptate.  Dacă reușim să facem lucruri mărețe și frumoase, dacă reușim să luăm note bune, dacă obținem biruințe… totul se datorează lui Dumnezeu.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video