Mecanism de apărare

  Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

  Când șopârlele se simt amenințate, își lasă pur și simplu coada în urmă. Apoi, le crește o nouă coadă în 1-12 luni, în funcție de specia din care fac parte. Acesta este mecanismul miraculos de apărare pe care l-au primit de la Creator.

  Și noi avem un mecanism de apărare, oferit de același Creator. Când ești bolnav, poți să fii bucuros că Hristos este cu tine și îți dă putere. Când cineva te necăjește, poți să fii bucuros că, deși îți vine să îi răspunzi cu aceeași monedă, Hristos este cu tine și îți dă putere să nu o faci. Când îți lipsește ceva fără de care simți că nu poți trăi, poți să fii bucuros că Hristos este cu tine si te va ajuta să obții acel lucru sau îți va da putere să te descurci fără el. Acesta este cel mai bun și miraculos mecanism de apărare – încrederea în puterea lui Hristos de a te ajuta în momente de slăbiciune.

  El ne asigură: „Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Corinteni 12:9).

  De multe ori, soluția pe care ne-o oferă Domnul Isus ne surprinde, pentru că nu este chiar aceea pe care ne-am fi dorit-o. Nu e ușor să renunți la „coadă” (la ceva ce crezi ca îți este indispensabil) – la confortul sănătății, la certitudinea că ai dreptate sau la răspunsul care îți stă pe limbă, la lucrurile pe care le iubești… Dar să învățăm să ne încredem în El! Când suntem slabi din cauza problemelor cu care ne confruntăm, să Îi cerem ajutorul. Soluțiile Sale sunt desăvârșite!

  Cătălin Strîmbu, pastor Conferința Muntenia

  Mecanism de apărare - 2019. Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...