Tăria celor slabi

  Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

  „Câte kilograme ai? 20, 40, 50 sau mai mult? Imaginează-ți cum ar fi să mănânci zilnic hrană direct proporțional kilogramelor tale. La o familie de patru membri, câte coșuri de cumpărături trebuie să umpli pentru a se sătura toți? Wow! Nu-i așa? 

  Cârtița e un animal mic (120 g masculul, 15 centimetri lungime) dar înzestrat cu capacități extraordinare ce consumă zilnic echivalentul masei sale corporale, iar într-un an ajunge la 25 kg de hrană consumată. Deși e considerată spaima grădinarilor, nu este o rozătoare. Ea mănâncă râme. Se bazează pe simțul olfactiv deoarece nu vede bine, ochii sunt mici și acoperiți cu blană și urechile la fel. În ciuda acestui fapt sapă 6 metri de tunel într-o oră, 20 de metri pe zi. Ce este foarte interesant că poate muta pământ de 450 de ori mai greu decât masa ei corporală. Aceasta ar însemna ca un om obișnuit să poată muta 40 de tone de pământ. Impresionant!

  Te uiți la tine și ți se pare că nu vezi mare lucru? Ești mic, nebăgat în seamă, desconsiderat? Dumnezeu te-a înzestrat cu abilități deosebite. Iar slăbiciunea ta este doar pentru a învăța să te bazezi pe tăria Lui.”

  Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

  Tăria celor slabi - 2019. Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...