Povestea ta este a Lui

Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

Nu știu câți dintre voi au auzit sau au văzut serialul „Glee”, însă pentru mine a fost distracția perfectă în timpul în care trebuia să învăț pentru bac. „Glee” este exact ceea ce are nevoie să vadă un așa-numit „ratat” de liceu pentru a-și lua viața în mâini, iar cel mai bun îndemn pe care l-am primit vreodată a venit de la Chris Colfer, ce juca rolul lui Kurt, un adolescent discriminat. 

Puțini știu că, în scenariul original nu exista acest personaj, dar regizorul, impresionat de talentul lui Chris, l-a creat special pentru acesta, chiar din povestea de viață a tânărului. În 2011, Chris Colfer a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar în „Glee”, iar în discursul său am auzit ceva ce m-a îmboldit să deschid Biblia: „Fanilor noștri, acei adolescenți cărora întotdeauna li se spune «nu» la orice încercare de a fi așa cum sunt ei, niște ratați, le vorbesc acum și îi îndemn să spună acelor oameni «Screw that!»”.

Da, o amărâtă de frază spusă de un „ciudat” m-a dus la Biblie și mi-am dat seama că, așa „ratat” cum eram, aveam toate șansele la un viitor. Nu pentru că eram vreun geniu, ci pentru că, așa plin de slăbiciuni, mă simțeam puternic știind că Iisus a fost și El considerat un „ratat” la vremea Lui.

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video