Articolul precedentAbiam – bogăția harului
  Articolul următorAsa – ordine în casă

  Prietenul

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  În zilele noastre cel mai mare rol în viața majorității tinerilor îl au prietenii. Ei sunt aceia care ne influențează cel mai mult comportamentul, gândirea, felul de a fi în general. Mulți lideri de succes au descoperit importanța alegerii înțelepte a prietenilor.

  Distinsul autor John Maxwell a învățat acest principiu și l-a aplicat în viața personală. În cartea sa, „Cele 21 de legi incontestabile ale conducerii”, scrie: „Potențialul liderului este determinat de cei apropiați de el.” El numește acest principiu „Legea Cercului Interimar”.

  Isus a avut un „cerc interior” care a inclus pe ucenicii Săi cei mai de încredere (Petru, Iacov și Ioan). Dacă aplicați și voi acest principiu important al vieții și vă alegeți cu grijă prietenii căutând calități morale ca perseverență, hotărâre, devotament, bunătate, înțelepciune, veți obține beneficii nelimitate. Veți putea gusta succes, fericire și veți avea satisfacția contribuției personale în viața celor din jur.

  Estera Dan, Instructor Exploratori Zalău

  Prietenul - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...