Anturajul

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  O mare provocare a tinerilor, este anturajul. Dacă pentru Iosif provocarea tinereții a fost ispita imoralității, iar pentru tinerii din Babilon ispita a venit prin ofertele lumii, pentru tânărul prezentat de Domnul Isus în pilda fiului risipitor, încercarea a fost cauzată de prieteniile rele. 

  Proverbul care spune: “Spune-mi cu cine te însoțești, să îți spun cine ești”, este unul foarte real. Probabil cu toții vom crede ca anturajul nu joacă un rol așa de mare în viața noastră, însă, comportamentul celor cu care vorbești cel mai mult se va lipi de tine fără să vrei, te va coborî sau te va înălța , te va face să strălucești sau te va pune într-o lumină proastă.

  Fiul risipitor a cheltuit tot ceea ce a primit, nu pentru lucruri folositoare, ci pentru distracție și pentru a-și satisface plăcerile. Acest mod de a privi viața, l-a atras în cursa prieteniilor rele. Acest tânăr nu a fost atent la cine îi sunt prietenii, aceștia s-au adunat în jurului lui, fiind interesați nu de el, ci de banii lui.

  Datorită acestui fapt, putem spune ca prieteniile lui au fost bazate pe conjunctură și nu pe principii. Adevăratele prietenii se realizează în dragoste și au ca fundament principii clare, iar daca nu suntem atenți la cei pe care îi alegem să ne fie prieteni, s-ar putea ca aceștia să ne strice obiceiurile bune.

  Oana Man, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Anturajul - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...