Anturajul

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  O mare provocare a tinerilor, este anturajul. Dacă pentru Iosif provocarea tinereții a fost ispita imoralității, iar pentru tinerii din Babilon ispita a venit prin ofertele lumii, pentru tânărul prezentat de Domnul Isus în pilda fiului risipitor, încercarea a fost cauzată de prieteniile rele. 

  Proverbul care spune: “Spune-mi cu cine te însoțești, să îți spun cine ești”, este unul foarte real. Probabil cu toții vom crede ca anturajul nu joacă un rol așa de mare în viața noastră, însă, comportamentul celor cu care vorbești cel mai mult se va lipi de tine fără să vrei, te va coborî sau te va înălța , te va face să strălucești sau te va pune într-o lumină proastă.

  Fiul risipitor a cheltuit tot ceea ce a primit, nu pentru lucruri folositoare, ci pentru distracție și pentru a-și satisface plăcerile. Acest mod de a privi viața, l-a atras în cursa prieteniilor rele. Acest tânăr nu a fost atent la cine îi sunt prietenii, aceștia s-au adunat în jurului lui, fiind interesați nu de el, ci de banii lui.

  Datorită acestui fapt, putem spune ca prieteniile lui au fost bazate pe conjunctură și nu pe principii. Adevăratele prietenii se realizează în dragoste și au ca fundament principii clare, iar daca nu suntem atenți la cei pe care îi alegem să ne fie prieteni, s-ar putea ca aceștia să ne strice obiceiurile bune.

  Oana Man, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Anturajul - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...