Anturajul

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  O mare provocare a tinerilor, este anturajul. Dacă pentru Iosif provocarea tinereții a fost ispita imoralității, iar pentru tinerii din Babilon ispita a venit prin ofertele lumii, pentru tânărul prezentat de Domnul Isus în pilda fiului risipitor, încercarea a fost cauzată de prieteniile rele. 

  Proverbul care spune: “Spune-mi cu cine te însoțești, să îți spun cine ești”, este unul foarte real. Probabil cu toții vom crede ca anturajul nu joacă un rol așa de mare în viața noastră, însă, comportamentul celor cu care vorbești cel mai mult se va lipi de tine fără să vrei, te va coborî sau te va înălța , te va face să strălucești sau te va pune într-o lumină proastă.

  Fiul risipitor a cheltuit tot ceea ce a primit, nu pentru lucruri folositoare, ci pentru distracție și pentru a-și satisface plăcerile. Acest mod de a privi viața, l-a atras în cursa prieteniilor rele. Acest tânăr nu a fost atent la cine îi sunt prietenii, aceștia s-au adunat în jurului lui, fiind interesați nu de el, ci de banii lui.

  Datorită acestui fapt, putem spune ca prieteniile lui au fost bazate pe conjunctură și nu pe principii. Adevăratele prietenii se realizează în dragoste și au ca fundament principii clare, iar daca nu suntem atenți la cei pe care îi alegem să ne fie prieteni, s-ar putea ca aceștia să ne strice obiceiurile bune.

  Oana Man, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...