Relațiile

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  Relațiile sunt lipiciul care ține pe oamenii împreună. Relațiile nu se întâmplă automat. Trebuie să investim în a dezvolta relații. Relațiile sunt intenționate. Într-un mod surprinzător, pentru unii, știința demonstrează ceva extraordinar și anume că relațiile pe care le avem cu alții ne modelează nu numai experiența de viață, ci și funcțiile biologice.

  Legătura dintre creierele noastre face ca relațiile cele mai puternice pe care le avem să ne influențeze în chestiuni minore, cum ar fi faptul că râdem la aceleași glume, ori în chestiuni majore, de pildă ce gene sunt (sau nu sunt) activate în celulele T, care sunt soldații sistemului imunitare aflați într-o luptă permanentă cu bacteriile și virușii invadatori. Într-un sens, relațiile cu rezonanță sunt asemenea vitaminelor emoționale, susținându-ne în vremuri grele și hrănindu-ne zilnic. Legătura aceasta atât de strânsă dintre oameni, este o sabie cu două tăișuri: relațiile care ne îmbogățesc sufletește au un impact binefăcător asupra sănătății noastre, în timp ce relațiile nocive ne pot otrăvi încet trupurile. Contaminarea emoțională înseamnă că un număr considerabil de stări interioare ne parvin prin intermediul interacțiunilor cu alți oameni. Așa că dacă vrei să te dezvolți frumos, ai grijă cu ce mediu te asociezi și în ce sol îți înfigi rădăcinile. Altfel te vei trezi otrăvit și în final distrus de relațiile tale. Nu uita, că pe termen lung, noi suntem suma celor mai buni cinci prieteni ai noștri.

  Dragoș Brașoveanu, coordonator exploratori Zona Călărași, pastor Conferința Muntenia

  Relațiile - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...