Relațiile

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  Relațiile sunt lipiciul care ține pe oamenii împreună. Relațiile nu se întâmplă automat. Trebuie să investim în a dezvolta relații. Relațiile sunt intenționate. Într-un mod surprinzător, pentru unii, știința demonstrează ceva extraordinar și anume că relațiile pe care le avem cu alții ne modelează nu numai experiența de viață, ci și funcțiile biologice.

  Legătura dintre creierele noastre face ca relațiile cele mai puternice pe care le avem să ne influențeze în chestiuni minore, cum ar fi faptul că râdem la aceleași glume, ori în chestiuni majore, de pildă ce gene sunt (sau nu sunt) activate în celulele T, care sunt soldații sistemului imunitare aflați într-o luptă permanentă cu bacteriile și virușii invadatori. Într-un sens, relațiile cu rezonanță sunt asemenea vitaminelor emoționale, susținându-ne în vremuri grele și hrănindu-ne zilnic. Legătura aceasta atât de strânsă dintre oameni, este o sabie cu două tăișuri: relațiile care ne îmbogățesc sufletește au un impact binefăcător asupra sănătății noastre, în timp ce relațiile nocive ne pot otrăvi încet trupurile. Contaminarea emoțională înseamnă că un număr considerabil de stări interioare ne parvin prin intermediul interacțiunilor cu alți oameni. Așa că dacă vrei să te dezvolți frumos, ai grijă cu ce mediu te asociezi și în ce sol îți înfigi rădăcinile. Altfel te vei trezi otrăvit și în final distrus de relațiile tale. Nu uita, că pe termen lung, noi suntem suma celor mai buni cinci prieteni ai noștri.

  Dragoș Brașoveanu, coordonator exploratori Zona Călărași, pastor Conferința Muntenia

  Relațiile - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...