Cine ești?

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  Cât de bine te cunoști? Vrei să știi cine ești cu adevărat?

  Un proverb foarte cunoscut spune: ”Spune-mi cu cine te împrietenești, ca să-ți spun cine ești!” Dacă vrei să te cunoști mai bine, atunci există o soluție: uite-te la prietenii tăi. Ce obiceiuri au? Cum se comportă? Cum vorbesc? Cum își petrec timpul?

  De obicei ne alegem prieteni dintre cei care au trăsături comune cu noi, și în preajma cărora ne simțim bine. Ce prieteni ai?

  Astăzi te provoc să-ți analizezi prietenii prin prisma obiceiurilor bune pe care le ai. Fă-ți o lista cu obiceiurile bune din viața ta. Care sunt acestea? Vorbești frumos, ești respectos, studiezi Biblia, te rogi… Apoi, gândește-te la prietenii tai. Dacă ai sta doar cu ei o perioadă, să zicem într-o tabără, ți-ai păstra obiceiurile, sau te-ai simți incomod să le îndeplinești?  

  Textul ne spune că poți avea obiceiuri foarte bune, dar ele pot fi stricate de prieteniile rele pe care le ai. Și viceversa este valabilă: prietenii buni, te pot ajuta să-ți schimbi obiceiurile rele.

  Vezi ce prieteni ai, ești influențat de ei mai mult decât crezi.

  Dacă vrei un prieten adevărat, știu Unul: Isus. Sigur te va influența doar în bine.

  Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

  Cine ești? - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...