Cine ești?

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  Cât de bine te cunoști? Vrei să știi cine ești cu adevărat?

  Un proverb foarte cunoscut spune: ”Spune-mi cu cine te împrietenești, ca să-ți spun cine ești!” Dacă vrei să te cunoști mai bine, atunci există o soluție: uite-te la prietenii tăi. Ce obiceiuri au? Cum se comportă? Cum vorbesc? Cum își petrec timpul?

  De obicei ne alegem prieteni dintre cei care au trăsături comune cu noi, și în preajma cărora ne simțim bine. Ce prieteni ai?

  Astăzi te provoc să-ți analizezi prietenii prin prisma obiceiurilor bune pe care le ai. Fă-ți o lista cu obiceiurile bune din viața ta. Care sunt acestea? Vorbești frumos, ești respectos, studiezi Biblia, te rogi… Apoi, gândește-te la prietenii tai. Dacă ai sta doar cu ei o perioadă, să zicem într-o tabără, ți-ai păstra obiceiurile, sau te-ai simți incomod să le îndeplinești?  

  Textul ne spune că poți avea obiceiuri foarte bune, dar ele pot fi stricate de prieteniile rele pe care le ai. Și viceversa este valabilă: prietenii buni, te pot ajuta să-ți schimbi obiceiurile rele.

  Vezi ce prieteni ai, ești influențat de ei mai mult decât crezi.

  Dacă vrei un prieten adevărat, știu Unul: Isus. Sigur te va influența doar în bine.

  Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

  Cine ești? - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...