Tocilarul și gașca

Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

„Eram sfătuit foarte des în copilărie să am grijă cu cine mă împrietenesc și cu cine îmi petrec timpul. Vecinătatea nu-mi oferea prea multe alternative. Așa că toți cei care îmi ieșeau în cale erau și prietenii mei. Eram o gașcă faină și nu făceam probleme nimănui. Ne jucam în toate felurile iar atunci când nu mai aveam idei foloseam și mingea. Singurul lucru care ni se putea reproșa era timpul foarte mult pe care îl alocam pentru joacă. în vacanța de după clasa a șasea unul din prietenii noștri a început să fie tot mai absent de la întâlnirile noastre. Am descoperit că avea o nouă pasiune. Era abonat la bibliotecă și mergea aproape zilnic să schimbe cărțile. A fot ultima vară când l-am mai zărit printre noi. A citit din ce în ce mai mult, s-a distanțat la învățătură și apoi a plecat la un liceu mai bun și l-am pierdut din gașcă.

Poate nu dai mare importanță anturajului tău și consideri că oricând poți să îl schimbi. Este adevărat, dar obiceiurile dobândite în acel anturaj nu vor pleca la fel de repede. Iar din suma obiceiurilor noastre rezultă caracterul. Acesta este singura bogăție ce o poți lua cu tine în Împărăția lui Dumnezeu. Ai grijă azi cu cine te întovărășești.”

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video