Tocilarul și gașca

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  „Eram sfătuit foarte des în copilărie să am grijă cu cine mă împrietenesc și cu cine îmi petrec timpul. Vecinătatea nu-mi oferea prea multe alternative. Așa că toți cei care îmi ieșeau în cale erau și prietenii mei. Eram o gașcă faină și nu făceam probleme nimănui. Ne jucam în toate felurile iar atunci când nu mai aveam idei foloseam și mingea. Singurul lucru care ni se putea reproșa era timpul foarte mult pe care îl alocam pentru joacă. în vacanța de după clasa a șasea unul din prietenii noștri a început să fie tot mai absent de la întâlnirile noastre. Am descoperit că avea o nouă pasiune. Era abonat la bibliotecă și mergea aproape zilnic să schimbe cărțile. A fot ultima vară când l-am mai zărit printre noi. A citit din ce în ce mai mult, s-a distanțat la învățătură și apoi a plecat la un liceu mai bun și l-am pierdut din gașcă.

  Poate nu dai mare importanță anturajului tău și consideri că oricând poți să îl schimbi. Este adevărat, dar obiceiurile dobândite în acel anturaj nu vor pleca la fel de repede. Iar din suma obiceiurilor noastre rezultă caracterul. Acesta este singura bogăție ce o poți lua cu tine în Împărăția lui Dumnezeu. Ai grijă azi cu cine te întovărășești.”

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Tocilarul și gașca - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...