Tocilarul și gașca

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  „Eram sfătuit foarte des în copilărie să am grijă cu cine mă împrietenesc și cu cine îmi petrec timpul. Vecinătatea nu-mi oferea prea multe alternative. Așa că toți cei care îmi ieșeau în cale erau și prietenii mei. Eram o gașcă faină și nu făceam probleme nimănui. Ne jucam în toate felurile iar atunci când nu mai aveam idei foloseam și mingea. Singurul lucru care ni se putea reproșa era timpul foarte mult pe care îl alocam pentru joacă. în vacanța de după clasa a șasea unul din prietenii noștri a început să fie tot mai absent de la întâlnirile noastre. Am descoperit că avea o nouă pasiune. Era abonat la bibliotecă și mergea aproape zilnic să schimbe cărțile. A fot ultima vară când l-am mai zărit printre noi. A citit din ce în ce mai mult, s-a distanțat la învățătură și apoi a plecat la un liceu mai bun și l-am pierdut din gașcă.

  Poate nu dai mare importanță anturajului tău și consideri că oricând poți să îl schimbi. Este adevărat, dar obiceiurile dobândite în acel anturaj nu vor pleca la fel de repede. Iar din suma obiceiurilor noastre rezultă caracterul. Acesta este singura bogăție ce o poți lua cu tine în Împărăția lui Dumnezeu. Ai grijă azi cu cine te întovărășești.”

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Tocilarul și gașca - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...