Ca în Vestul Sălbatic

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  Întâmplarea a avut loc în Vestul Sălbatic, acolo unde mii de americani plecau pentru a-şi întemeia un nou cămin. Pământul era virgin, nelucrat, nelocuit şi în majoritate plin cu păduri. Noii veniţi trebuiau să defrişeze păduri pentru a face pământ arabil şi pentru a-şi construi case.

  Un nou venit a început munca istovitoare de tăiere a copacilor pentru a-şi defrişa locul şi a construi casa. Era greu, obosise, palmele erau pline de bătături, așa că descurajat, s-a oprit din lucru. Îi părea rău că plecase dintr-o lume civilizată, că părăsise un mod de viaţă normal. Gândul de a renunţa la toate şi a se întoarce înapoi a pus stăpânire pe el. Stătea pe un buştean şi medita la toate acestea. Deodată, în liniştea pădurii, se aude zgomotul unui topor care muşca din lemn… Abia ajungea până la el această muzică a unui alt conaţional care tăia de zor. Vestea că alţi oameni înfruntă greul cu mult curaj, că depăşesc obstacolele cu sudoare, că nu se lasă bătuţi şi nu vor să se întoarcă, l-a înviorat. S-a ridicat şi a continuat să taie copaci, şi-a construit o casă şi a întemeiat o gospodărie. Aşa s-a cucerit Vestul Sălbatic, aşa se cucereşte orice victorie. Caută-ți tovarășii! Îndrăznește, mai sunt mulţi care fac acelaşi lucru alături de tine.

  Benjamin Stan

  Ca în Vestul Sălbatic - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...