Ca în Vestul Sălbatic

  Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

  Întâmplarea a avut loc în Vestul Sălbatic, acolo unde mii de americani plecau pentru a-şi întemeia un nou cămin. Pământul era virgin, nelucrat, nelocuit şi în majoritate plin cu păduri. Noii veniţi trebuiau să defrişeze păduri pentru a face pământ arabil şi pentru a-şi construi case.

  Un nou venit a început munca istovitoare de tăiere a copacilor pentru a-şi defrişa locul şi a construi casa. Era greu, obosise, palmele erau pline de bătături, așa că descurajat, s-a oprit din lucru. Îi părea rău că plecase dintr-o lume civilizată, că părăsise un mod de viaţă normal. Gândul de a renunţa la toate şi a se întoarce înapoi a pus stăpânire pe el. Stătea pe un buştean şi medita la toate acestea. Deodată, în liniştea pădurii, se aude zgomotul unui topor care muşca din lemn… Abia ajungea până la el această muzică a unui alt conaţional care tăia de zor. Vestea că alţi oameni înfruntă greul cu mult curaj, că depăşesc obstacolele cu sudoare, că nu se lasă bătuţi şi nu vor să se întoarcă, l-a înviorat. S-a ridicat şi a continuat să taie copaci, şi-a construit o casă şi a întemeiat o gospodărie. Aşa s-a cucerit Vestul Sălbatic, aşa se cucereşte orice victorie. Caută-ți tovarășii! Îndrăznește, mai sunt mulţi care fac acelaşi lucru alături de tine.

  Benjamin Stan

  Ca în Vestul Sălbatic - 2019. Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...