Ca în Vestul Sălbatic

Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

Întâmplarea a avut loc în Vestul Sălbatic, acolo unde mii de americani plecau pentru a-şi întemeia un nou cămin. Pământul era virgin, nelucrat, nelocuit şi în majoritate plin cu păduri. Noii veniţi trebuiau să defrişeze păduri pentru a face pământ arabil şi pentru a-şi construi case.

Un nou venit a început munca istovitoare de tăiere a copacilor pentru a-şi defrişa locul şi a construi casa. Era greu, obosise, palmele erau pline de bătături, așa că descurajat, s-a oprit din lucru. Îi părea rău că plecase dintr-o lume civilizată, că părăsise un mod de viaţă normal. Gândul de a renunţa la toate şi a se întoarce înapoi a pus stăpânire pe el. Stătea pe un buştean şi medita la toate acestea. Deodată, în liniştea pădurii, se aude zgomotul unui topor care muşca din lemn… Abia ajungea până la el această muzică a unui alt conaţional care tăia de zor. Vestea că alţi oameni înfruntă greul cu mult curaj, că depăşesc obstacolele cu sudoare, că nu se lasă bătuţi şi nu vor să se întoarcă, l-a înviorat. S-a ridicat şi a continuat să taie copaci, şi-a construit o casă şi a întemeiat o gospodărie. Aşa s-a cucerit Vestul Sălbatic, aşa se cucereşte orice victorie. Caută-ți tovarășii! Îndrăznește, mai sunt mulţi care fac acelaşi lucru alături de tine.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video