Și tu poți fi învingător!

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

  Lângă Tokio trăia un vestit samurai, care a decis să-i îndrume pe cei tineri în arta stăpânirii de sine.  În ciuda vârstei înaintate, era neînfrânt. 

  Într-o zi,  un luptător lipsit de scrupule, a ajuns la bătrânul samurai, hotărât să-l învingă, pentru a-și mări faima. Bătrânul samurai a acceptat provocarea. Tânărul luptător a început să-l insulte pe samurai, dar bătrânul a rămas impasibil. La sfârșitul zilei, obosit și frustrat, războinicul cel tânăr a abandonat și a plecat.  Nedumeriți, studenții și-au întrebat maestrul:

  -Cum ai putut răbda atâta umilință și batjocură, fără să reacționezi? 

  -Dacă cineva vine  la tine cu un cadou și tu nu-l primești, cui aparține cadoul? întreabă samuraiul. 

  -Celui care ți l-a oferit, răspunse un discipol. 

  -La fel este cu orice mânie, insultă, batjocură, spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continuă să aparțină celui ce le-a purtat. 

  Noi toți ne naștem pe un câmp de bătălie. Ca în orice luptă – ori ești  învingător, ori ești învins. Lupta cea mai crâncenă se dă pentru inima mea și pentru inima ta. 

   Satana vine la noi cu pachete frumos și atent ambalate, ne îmbie cu cadouri aparent inofensive dar care ne pot distruge. Partea bună este că nu suntem lăsați să ne luptăm singuri. Știi tu cât de aproape este Dumnezeu în a te susține? Atât cât îl lași tu să-ți fie. 

  Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să-ți umple inima cu prezența Lui, acceptă darurile Lui și vei fi împlinit.

  Dana Cernicica – masterghid

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...