Și tu poți fi învingător!

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

Lângă Tokio trăia un vestit samurai, care a decis să-i îndrume pe cei tineri în arta stăpânirii de sine.  În ciuda vârstei înaintate, era neînfrânt. 

Într-o zi,  un luptător lipsit de scrupule, a ajuns la bătrânul samurai, hotărât să-l învingă, pentru a-și mări faima. Bătrânul samurai a acceptat provocarea. Tânărul luptător a început să-l insulte pe samurai, dar bătrânul a rămas impasibil. La sfârșitul zilei, obosit și frustrat, războinicul cel tânăr a abandonat și a plecat.  Nedumeriți, studenții și-au întrebat maestrul:

-Cum ai putut răbda atâta umilință și batjocură, fără să reacționezi? 

-Dacă cineva vine  la tine cu un cadou și tu nu-l primești, cui aparține cadoul? întreabă samuraiul. 

-Celui care ți l-a oferit, răspunse un discipol. 

-La fel este cu orice mânie, insultă, batjocură, spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continuă să aparțină celui ce le-a purtat. 

Noi toți ne naștem pe un câmp de bătălie. Ca în orice luptă – ori ești  învingător, ori ești învins. Lupta cea mai crâncenă se dă pentru inima mea și pentru inima ta. 

 Satana vine la noi cu pachete frumos și atent ambalate, ne îmbie cu cadouri aparent inofensive dar care ne pot distruge. Partea bună este că nu suntem lăsați să ne luptăm singuri. Știi tu cât de aproape este Dumnezeu în a te susține? Atât cât îl lași tu să-ți fie. 

Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să-ți umple inima cu prezența Lui, acceptă darurile Lui și vei fi împlinit.

Dana Cernicica – masterghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video