Și tu poți fi învingător!

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

  Lângă Tokio trăia un vestit samurai, care a decis să-i îndrume pe cei tineri în arta stăpânirii de sine.  În ciuda vârstei înaintate, era neînfrânt. 

  Într-o zi,  un luptător lipsit de scrupule, a ajuns la bătrânul samurai, hotărât să-l învingă, pentru a-și mări faima. Bătrânul samurai a acceptat provocarea. Tânărul luptător a început să-l insulte pe samurai, dar bătrânul a rămas impasibil. La sfârșitul zilei, obosit și frustrat, războinicul cel tânăr a abandonat și a plecat.  Nedumeriți, studenții și-au întrebat maestrul:

  -Cum ai putut răbda atâta umilință și batjocură, fără să reacționezi? 

  -Dacă cineva vine  la tine cu un cadou și tu nu-l primești, cui aparține cadoul? întreabă samuraiul. 

  -Celui care ți l-a oferit, răspunse un discipol. 

  -La fel este cu orice mânie, insultă, batjocură, spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continuă să aparțină celui ce le-a purtat. 

  Noi toți ne naștem pe un câmp de bătălie. Ca în orice luptă – ori ești  învingător, ori ești învins. Lupta cea mai crâncenă se dă pentru inima mea și pentru inima ta. 

   Satana vine la noi cu pachete frumos și atent ambalate, ne îmbie cu cadouri aparent inofensive dar care ne pot distruge. Partea bună este că nu suntem lăsați să ne luptăm singuri. Știi tu cât de aproape este Dumnezeu în a te susține? Atât cât îl lași tu să-ți fie. 

  Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să-ți umple inima cu prezența Lui, acceptă darurile Lui și vei fi împlinit.

  Dana Cernicica – masterghid

  Și tu poți fi învingător! - 2019. Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...