Și tu poți fi învingător!

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

  Lângă Tokio trăia un vestit samurai, care a decis să-i îndrume pe cei tineri în arta stăpânirii de sine.  În ciuda vârstei înaintate, era neînfrânt. 

  Într-o zi,  un luptător lipsit de scrupule, a ajuns la bătrânul samurai, hotărât să-l învingă, pentru a-și mări faima. Bătrânul samurai a acceptat provocarea. Tânărul luptător a început să-l insulte pe samurai, dar bătrânul a rămas impasibil. La sfârșitul zilei, obosit și frustrat, războinicul cel tânăr a abandonat și a plecat.  Nedumeriți, studenții și-au întrebat maestrul:

  -Cum ai putut răbda atâta umilință și batjocură, fără să reacționezi? 

  -Dacă cineva vine  la tine cu un cadou și tu nu-l primești, cui aparține cadoul? întreabă samuraiul. 

  -Celui care ți l-a oferit, răspunse un discipol. 

  -La fel este cu orice mânie, insultă, batjocură, spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continuă să aparțină celui ce le-a purtat. 

  Noi toți ne naștem pe un câmp de bătălie. Ca în orice luptă – ori ești  învingător, ori ești învins. Lupta cea mai crâncenă se dă pentru inima mea și pentru inima ta. 

   Satana vine la noi cu pachete frumos și atent ambalate, ne îmbie cu cadouri aparent inofensive dar care ne pot distruge. Partea bună este că nu suntem lăsați să ne luptăm singuri. Știi tu cât de aproape este Dumnezeu în a te susține? Atât cât îl lași tu să-ți fie. 

  Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să-ți umple inima cu prezența Lui, acceptă darurile Lui și vei fi împlinit.

  Dana Cernicica – masterghid

  Și tu poți fi învingător! - 2019. Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...