Disertația

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

Pentru a-și încheia studiile cu succes, un tânăr student a fost nevoit să petreacă un an din viață locuind împreună cu un grup de indieni Navajo, undeva în Sud-estul Statelor Unite.  Timp de un an, a dormit cu în casa lor, a mâncat din hrana lor, a lucrat alături de ei, și a trăit asemena lor. 

Deși nu se puteau înțelege datorită limbii, între bunica familiei și student s-a creat o prietenie puternică.  În timp a învățat el câteva fraze în Navajo, și ea în engleză, dar cel mai mult comunicau prin iubire.

Înainte de a se întoarce la Universitate pentru a-și termina dizertația, tribul l-a surprins cu o petrecere.  Deși o petrecere înseamnă de obicei bucurie, ocazia aceea era marcată și de tristețe pentru că toți cei din trib se împrieteniseră cu el. La sfârșit în timp ce se pregătea să urce în mașină pentru a pleca, lângă el a venit bunica. Plângea. 

Privindu-l în ochi, și cuprinzându-i obrajii în palmele sale i-a spus: “Îmi place mai mult de mine când sunt cu tine”.

Fii o lumină pentru cei din jur.  Ajută-i să devină mai buni. Luminează inimile lor spre Dumnezeu.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video