Disertația

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

  Pentru a-și încheia studiile cu succes, un tânăr student a fost nevoit să petreacă un an din viață locuind împreună cu un grup de indieni Navajo, undeva în Sud-estul Statelor Unite.  Timp de un an, a dormit cu în casa lor, a mâncat din hrana lor, a lucrat alături de ei, și a trăit asemena lor. 

  Deși nu se puteau înțelege datorită limbii, între bunica familiei și student s-a creat o prietenie puternică.  În timp a învățat el câteva fraze în Navajo, și ea în engleză, dar cel mai mult comunicau prin iubire.

  Înainte de a se întoarce la Universitate pentru a-și termina dizertația, tribul l-a surprins cu o petrecere.  Deși o petrecere înseamnă de obicei bucurie, ocazia aceea era marcată și de tristețe pentru că toți cei din trib se împrieteniseră cu el. La sfârșit în timp ce se pregătea să urce în mașină pentru a pleca, lângă el a venit bunica. Plângea. 

  Privindu-l în ochi, și cuprinzându-i obrajii în palmele sale i-a spus: “Îmi place mai mult de mine când sunt cu tine”.

  Fii o lumină pentru cei din jur.  Ajută-i să devină mai buni. Luminează inimile lor spre Dumnezeu.

  Benjamin Stan

  Disertația - 2019. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...