Salvatorul

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

  Nicholas Winton este un personaj discret, iar gesturile lui umanitare ar fi rămas secrete poate și în ziua de azi, dacă soția sa nu ar fi insistat ca lumea să le afle. În anul 1939, în pragul celui de al II-lea Război Mondial, Winton a reușit să scoată din Cehoslovacia 669 de copiii, majoritatea provenind din familii evreiești.

  În decursul anului, opt trenuri pline cu copii au părăsit Cehoslovacia și au urmat drumul spre Marea Britanie, în încercarea de a-i scăpa de Holocaust.  Operațiunea susținută de Nicholas Winton a fost cunoscută mai târziu sub numele de Kindertransport.

  Abia în anul 1988 documentele care consemnau transporturile lui Winton au fost făcute publice. În acel an, soția lui a „complotat” cu postul BBC pentru a-i face o surpriza modestului salvator. Realizatorii au invitat în platou o parte din copiii salvați de la Holocaust, iar prezentatoarea a întrebat dacă este vreo persoană care îi datorează viața lui Nicholas Winton. În acel moment, toate persoanele s-au ridicat în picioare, spre surprinderea salvatorului lor.

  Chiar dacă vreodată găsești cu cale să faci un bine fă acel lucru cu toată inima și gândește-te că uneori poți fi salvatorul vieții acelei persoane. Nu obosi niciodată în facerea de bine ca lumina ta să lumineze înaintea oamenilor și prin faptele tale ei să îl poată slăvi pe Dumnezeu! Îți doresc o zi plină de frumos și rodnică în fapte bune.

  Szasz-Gerocs Gertrud-Laura, Coordonator Explratori Cluj

  Salvatorul - 2019. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...