Drumul spre lumină

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

  De mic copil am fost fascinat de explorarea peșterilor. Eram în clasa a VII-a, când, împreună cu Vali,  colegul meu, am decis să pornim spre Peștera Sfânta Elena, din Munții Aninei. Auziserăm noi că este necesar să ai întotdeauna cel puțin două surse de iluminat atunci când intri într-o peșteră. Și așa am făcut: am luat o lanternă, o lumânare și o cutie cu chibrituri.

  După un traseu dificil, am ajuns plini de bucurie la gura peșterii. Am intrat hotărâți în prima sală, apoi târându-ne am ajuns în a doua, unde ne aștepta o cupolă superbă, încărcată de formațiuni. Ne doream să ajungem și în a treia sală, dar accesul era permis doar speologilor. Am pornit târâș, încet și… deodată, lumina lanternei a început să slăbească. Am rămas în întuneric! Aveam lumânarea și cutia de chibrituri dar oxigenul puțin din peșteră întreținea arderea flăcării micuțe destul de greu. Ne-am întors repede, târâș, însă prietenul meu scapă singura cutie cu chibrituri în apa de pe jos. O apucă repede, însă…deja era udă. Acolo a început panica. După vreo două minute, flacăra se stinge. Întuneric absolut. Ne-am dat seama că n-avem altă șansă decât să ieșim pe pipăite. La un moment dat, am simțit că galeria devine mai înaltă. Eram doar în sala a doua.  Orbește, am pornit spre prima sală. Ne-am strecurat fără să ne pierdem nădejdea și, deodată, am zărit o luminiță mică.  Înaintam iar ea devenea tot mai mare! Afară era cald și multă LUMINĂ ! Eram salvați !

  Astăzi, rememorând această experiență îmi vine să repet mereu: ”Doamne, cât de prețioasă este Lumina!” Tu ești o  candelă cu lumină de mare valoare pentru că stai în mâna Lui Dumnezeu!

  Gabi Nicola – ghid asistent

  Drumul spre lumină - 2019. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...