Unitate în lumină

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

  Lumina călătorește cu o viteză de 299.792.458 de metrii pe secundă în vid. Este cea mai importantă constantă din Univers, în funcție de care măsurăm chiar distanțele între galaxii. Îi trebuie 1,2 secunde să ajungă de la lună la pământ și 8 minute și 17 secunde să ajungă de la soare la pământ. Dacă soarele s-ar stinge brusc, ne-ar trebui 8 minute și 17 secunde ca să putem observa. Galaxia noastră are un diametru estimat de 150.000 ani-lumină(după unii astronomi), iar distanța până la galaxia Andromeda este de aproximativ 2.21 milioane ani lumină. Aceasta înseamnă că lumina care atinge acum pământul, venind dinspre Andromeda, a plecat acum 2.21 milioane de ani.

  Am putea învăța multe lucruri despre lumină, însă pentru astăzi vreau să descoperim un singur lucru și să facem o aplicație.

  Isaac Newton a observat că la trecerea unei raze de lumină albă printr-o prismă, lumina se desface în cele 7 culori esențiale. Lucrul acesta se întâmplă datorită faptului că fiecare rază de lumină compusă din cele 7 culori traversează prisma la viteze diferite cauzănd separarea între ele. O rază de lumină albă reprezintă unitatea perfectă în diversitatea de culori. Lecția pe care o învățăm este că, indiferent cât de diferiți am fii, doar împreună în unitate, putem lumina lumii.

  Îmi doresc ca salutul explo reprezentat de mâna dreaptă ridicată, cu degetele unite și palma deschisă înainte, să reprezinte cu adevărat „Unitate în diversitate” în clubul explo din care faci parte !

  Pentru Domnul ! …

  Adelin Costache, pastor tineret Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...