Unitate în lumină

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

  Lumina călătorește cu o viteză de 299.792.458 de metrii pe secundă în vid. Este cea mai importantă constantă din Univers, în funcție de care măsurăm chiar distanțele între galaxii. Îi trebuie 1,2 secunde să ajungă de la lună la pământ și 8 minute și 17 secunde să ajungă de la soare la pământ. Dacă soarele s-ar stinge brusc, ne-ar trebui 8 minute și 17 secunde ca să putem observa. Galaxia noastră are un diametru estimat de 150.000 ani-lumină(după unii astronomi), iar distanța până la galaxia Andromeda este de aproximativ 2.21 milioane ani lumină. Aceasta înseamnă că lumina care atinge acum pământul, venind dinspre Andromeda, a plecat acum 2.21 milioane de ani.

  Am putea învăța multe lucruri despre lumină, însă pentru astăzi vreau să descoperim un singur lucru și să facem o aplicație.

  Isaac Newton a observat că la trecerea unei raze de lumină albă printr-o prismă, lumina se desface în cele 7 culori esențiale. Lucrul acesta se întâmplă datorită faptului că fiecare rază de lumină compusă din cele 7 culori traversează prisma la viteze diferite cauzănd separarea între ele. O rază de lumină albă reprezintă unitatea perfectă în diversitatea de culori. Lecția pe care o învățăm este că, indiferent cât de diferiți am fii, doar împreună în unitate, putem lumina lumii.

  Îmi doresc ca salutul explo reprezentat de mâna dreaptă ridicată, cu degetele unite și palma deschisă înainte, să reprezinte cu adevărat „Unitate în diversitate” în clubul explo din care faci parte !

  Pentru Domnul ! …

  Adelin Costache, pastor tineret Conferința Muntenia

  Unitate în lumină - 2019. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...