Farul

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

  Farul din Alexandria este una dintre minunile lumii antice. Tărâmul stâncos al coastei egiptene era o ameninţare pentru corăbiile din lemn, în mod special noaptea şi în vreme de furtună. Cu înălţimea sa de aproximativ 135 de metri, situat pe mica insula avanpost Pharos de lângă Alexandria, farul răspândea lumina provenită de la flăcările ce ardeau necontenit în turnul sau, putând fi văzut de la o distanţă de 50-60 km. Corăbierii, văzând lumina prin întunericul nopţii, înţelegeau uşor ca tărâmul este aproape, evitând în acest fel naufragiul. 

  Arhitectului său, pe nume Sostratos, i-a fost interzis de conducătorul ţării să-şi graveze numele pe măreţul edificiu, însă un mesaj a fost descoperit pe una dintre pietrele de temelie şi spunea aşa: ,,ofer aceasta opera oamenilor care călătoresc pe mări”. 

  Într-o lume dezorientată de furtunile din jur, tu eşti chemat să fii un reper. Ce faci cu Lumina pe care ai primit-o? Vrei să răspândeşti Lumina salvării celor care călătoresc pe marea lumii şi astfel să fii una dintre minunile lui Dumnezeu? Astăzi, gândeşte-te cât de puternic străluceşte Lumina prin tine şi cât de multă nevoie au cei din jurul tău de razele ei.

  Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

  Farul - 2019. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...