Farul

  Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

  Farul din Alexandria este una dintre minunile lumii antice. Tărâmul stâncos al coastei egiptene era o ameninţare pentru corăbiile din lemn, în mod special noaptea şi în vreme de furtună. Cu înălţimea sa de aproximativ 135 de metri, situat pe mica insula avanpost Pharos de lângă Alexandria, farul răspândea lumina provenită de la flăcările ce ardeau necontenit în turnul sau, putând fi văzut de la o distanţă de 50-60 km. Corăbierii, văzând lumina prin întunericul nopţii, înţelegeau uşor ca tărâmul este aproape, evitând în acest fel naufragiul. 

  Arhitectului său, pe nume Sostratos, i-a fost interzis de conducătorul ţării să-şi graveze numele pe măreţul edificiu, însă un mesaj a fost descoperit pe una dintre pietrele de temelie şi spunea aşa: ,,ofer aceasta opera oamenilor care călătoresc pe mări”. 

  Într-o lume dezorientată de furtunile din jur, tu eşti chemat să fii un reper. Ce faci cu Lumina pe care ai primit-o? Vrei să răspândeşti Lumina salvării celor care călătoresc pe marea lumii şi astfel să fii una dintre minunile lui Dumnezeu? Astăzi, gândeşte-te cât de puternic străluceşte Lumina prin tine şi cât de multă nevoie au cei din jurul tău de razele ei.

  Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

  Farul - 2019. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...