Farul

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

Farul din Alexandria este una dintre minunile lumii antice. Tărâmul stâncos al coastei egiptene era o ameninţare pentru corăbiile din lemn, în mod special noaptea şi în vreme de furtună. Cu înălţimea sa de aproximativ 135 de metri, situat pe mica insula avanpost Pharos de lângă Alexandria, farul răspândea lumina provenită de la flăcările ce ardeau necontenit în turnul sau, putând fi văzut de la o distanţă de 50-60 km. Corăbierii, văzând lumina prin întunericul nopţii, înţelegeau uşor ca tărâmul este aproape, evitând în acest fel naufragiul. 

Arhitectului său, pe nume Sostratos, i-a fost interzis de conducătorul ţării să-şi graveze numele pe măreţul edificiu, însă un mesaj a fost descoperit pe una dintre pietrele de temelie şi spunea aşa: ,,ofer aceasta opera oamenilor care călătoresc pe mări”. 

Într-o lume dezorientată de furtunile din jur, tu eşti chemat să fii un reper. Ce faci cu Lumina pe care ai primit-o? Vrei să răspândeşti Lumina salvării celor care călătoresc pe marea lumii şi astfel să fii una dintre minunile lui Dumnezeu? Astăzi, gândeşte-te cât de puternic străluceşte Lumina prin tine şi cât de multă nevoie au cei din jurul tău de razele ei.

Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video