Priorități

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Fiecare etapă a vieții își are prioritățile sale. În prima parte a vieții prioritate este să ne jucăm. Când am crescut, prioritatea nr. 1 este să acumulăm cunoștințe prin studii. Mai târziu, punem accentul pe carieră, apoi pe întemeierea unei familii, dezvoltarea unui business, pentru ca la bătrânețe prioritate să aibă păstrarea sănătății. 

Textul de azi, ne vorbește însă de o alta prioritate: Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui. Pentru care etapă a vieții să fie importantă? Când este timpul potrivit Să-L cauți pe Dumnezeu înainte de toate?

Scriptura ne ajută: ”Învață pe copil cale pe care trebuie s-o urmeze și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6). Dumnezeu trebuie să fie prioritatea numărul unu în viaţa între copilărie și bătrânețe. 

Ți-ai fixat aceasta ca prioritate a vieții tale? Nu știi cum o poți face?

Iată răspunsul: ”Doamne, auzi-mi glasul dimineața! Dimineața eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine și aștept”(Psalmii 5:3). Așa cum fiecare etapă a vieții are prioritatea sa, și fiecare zi are prioritatea ei. Iar Scriptura ne spune că aceasta trebuie să fie căutarea lui Dumnezeu în rugăciune.

Te provoc să-ți fixezi aceasta ca prioritate in fiecare zi, și restul vei primi pe deasupra.

Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video