Bicicleta lui Mircea

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Mircea avea 14 ani și își dorea foarte mult o bicicletă nouă pentru că fratele său o stricase pe cea veche. Deoarece era un băiat ascultător și se ruga pentru ceea ce își dorea, a primit o bicicletă nouă. Fratele său mai mare, Liviu, nu era la fel de cuminte ca el și nu avea o bicicletă ca Mircea. El aștepta momentul când Mircea era plecat la biserică și la rugăciune pentru a se plimba cu bicicleta lui. Dar nu prea reușea. De fiecare dată când Mircea lipsea, tatăl lor îi dădea lui Liviu ceva de făcut sau afară ploua și nu putea să folosească bicicleta fratelui său. Iar când o lua pe ascuns, se lovea la picior sau se zgâria în tufele de pe drumul pe unde mergea. În cele din urmă, Liviu a înțeles că ceea ce făcea Mircea era mai bine și i-a urmat exemplul. Pentru asta a primit și el o bicicletă ca a fratelui său, iar acum se plimbă cu bicicletele și merg la biserică împreună.

Atunci când Îl căutăm mai întâi pe Dumnezeu și neprihănirea Lui, Dumnezeu ne va da pe deasupra orice lucru bun ne dorim, dacă ne bazăm pe El. Astăzi, înainte de orice altceva, să Îl căutăm mai întâi pe Dumnezeu și neprihănirea Lui și de restul se va îngriji El!

Radu Roman – ghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video