Bonus

  Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

  Poate că, mergând la magazin să cumperi un lucru, pe lângă produsul dorit ai primit și altceva bonus împreună cu acesta, fără să plătești suplimentar nimic. De exemplu poate ai comandat online un aparat foto și ai primit și un rucsac fără să plătești nimic în plus. Nu-i așa că te-ai bucurat pentru aceasta? Dar de fapt te-ai bucurat mai tare pentru lucrul pe care îl doreai.

  Isus Hristos ne face o ofertă promoțională permanentă: primim la pachet și împărăția Lui și lucrurile materiale. Este cea mai tare ofertă, pentru că de fapt nu plătim nimic pentru acestea!  

  Totuși ceva straniu se întâmplă, când ai găsit Împărăția lui Dumnezeu toate lucrurile materiale pălesc, își pierd din importanță. Dar acesta nu este un motiv de întristare.

  Diferența constă în felul în care privești lucrurile, care este preocuparea ta principală, ce ținte ai și ce îți motivează acțiunile.

  Pentru a înțelege mai bine acest concept gândește-te la un tâmplar care zi de zi merge în atelierul său pentru a realiza obiecte de mobilier, însă în timp ce prelucrează lemnul rezultă anumite deșeuri precum rumegușul. 

  Ținta lui nu sunt deșeurile, dar și acestea se pot folosi la încălzit, sau se pot presa transformându-le în brichete sau peleți pe care le poate valorifica. 

  Ce s-ar întâmpla dacă tâmplarul nostru și-ar schimba optica și mergând în atelier ar avea ca țintă să producă deșeuri, și în loc să producă un lucru valoros. 

  Ar fi un lucru înțelept? 

  Așa că, dacă nu ai făcut-o încă, îți recomand să îți schimbi preocuparea vieții prin a căuta cel mai de preț lucru în viața ta, prietenia cu Dumnezeu, și să învestești timpul și eforturile tale în direcția asta, fără să te îngrijorezi nici un pic referitor la lucrurile materiale.

  Petrule Kinga, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Bonus - 2019. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...