Bonus

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Poate că, mergând la magazin să cumperi un lucru, pe lângă produsul dorit ai primit și altceva bonus împreună cu acesta, fără să plătești suplimentar nimic. De exemplu poate ai comandat online un aparat foto și ai primit și un rucsac fără să plătești nimic în plus. Nu-i așa că te-ai bucurat pentru aceasta? Dar de fapt te-ai bucurat mai tare pentru lucrul pe care îl doreai.

Isus Hristos ne face o ofertă promoțională permanentă: primim la pachet și împărăția Lui și lucrurile materiale. Este cea mai tare ofertă, pentru că de fapt nu plătim nimic pentru acestea!  

Totuși ceva straniu se întâmplă, când ai găsit Împărăția lui Dumnezeu toate lucrurile materiale pălesc, își pierd din importanță. Dar acesta nu este un motiv de întristare.

Diferența constă în felul în care privești lucrurile, care este preocuparea ta principală, ce ținte ai și ce îți motivează acțiunile.

Pentru a înțelege mai bine acest concept gândește-te la un tâmplar care zi de zi merge în atelierul său pentru a realiza obiecte de mobilier, însă în timp ce prelucrează lemnul rezultă anumite deșeuri precum rumegușul. 

Ținta lui nu sunt deșeurile, dar și acestea se pot folosi la încălzit, sau se pot presa transformându-le în brichete sau peleți pe care le poate valorifica. 

Ce s-ar întâmpla dacă tâmplarul nostru și-ar schimba optica și mergând în atelier ar avea ca țintă să producă deșeuri, și în loc să producă un lucru valoros. 

Ar fi un lucru înțelept? 

Așa că, dacă nu ai făcut-o încă, îți recomand să îți schimbi preocuparea vieții prin a căuta cel mai de preț lucru în viața ta, prietenia cu Dumnezeu, și să învestești timpul și eforturile tale în direcția asta, fără să te îngrijorezi nici un pic referitor la lucrurile materiale.

Petrule Kinga, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video