Bonus

  Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

  Poate că, mergând la magazin să cumperi un lucru, pe lângă produsul dorit ai primit și altceva bonus împreună cu acesta, fără să plătești suplimentar nimic. De exemplu poate ai comandat online un aparat foto și ai primit și un rucsac fără să plătești nimic în plus. Nu-i așa că te-ai bucurat pentru aceasta? Dar de fapt te-ai bucurat mai tare pentru lucrul pe care îl doreai.

  Isus Hristos ne face o ofertă promoțională permanentă: primim la pachet și împărăția Lui și lucrurile materiale. Este cea mai tare ofertă, pentru că de fapt nu plătim nimic pentru acestea!  

  Totuși ceva straniu se întâmplă, când ai găsit Împărăția lui Dumnezeu toate lucrurile materiale pălesc, își pierd din importanță. Dar acesta nu este un motiv de întristare.

  Diferența constă în felul în care privești lucrurile, care este preocuparea ta principală, ce ținte ai și ce îți motivează acțiunile.

  Pentru a înțelege mai bine acest concept gândește-te la un tâmplar care zi de zi merge în atelierul său pentru a realiza obiecte de mobilier, însă în timp ce prelucrează lemnul rezultă anumite deșeuri precum rumegușul. 

  Ținta lui nu sunt deșeurile, dar și acestea se pot folosi la încălzit, sau se pot presa transformându-le în brichete sau peleți pe care le poate valorifica. 

  Ce s-ar întâmpla dacă tâmplarul nostru și-ar schimba optica și mergând în atelier ar avea ca țintă să producă deșeuri, și în loc să producă un lucru valoros. 

  Ar fi un lucru înțelept? 

  Așa că, dacă nu ai făcut-o încă, îți recomand să îți schimbi preocuparea vieții prin a căuta cel mai de preț lucru în viața ta, prietenia cu Dumnezeu, și să învestești timpul și eforturile tale în direcția asta, fără să te îngrijorezi nici un pic referitor la lucrurile materiale.

  Petrule Kinga, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...