Pinguinul

  „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

  În anul 2011, un pensionar din Brazilia, pe când pescuia, a găsit un pinguin mic și apatic pe niște pietre. Creatura neajutorată era înfometată și acoperită în totalitate de petrol. Bătrânelul Joao Pereira de Souza a luat și a îngrijit pinguinul magelanic, pe care l-a numit Dindim. O săptămână întreagă a durat până ce a reușit să îl spele de lichidul negru și lipicios. După ce a stat 11 luni cu salvatorul său, Dindim și-a recăpătat libertatea și s-a întors în apele Patagoniei. Joao nu și-a imaginat că îl va mai vedea vreodată pe noul său prieten.

  Însă, după numai câteva luni, pinguinul a apărut din nou în locul în care Joao l-a eliberat în mare. Călătoria prin apă de 8.000 de kilometri dus-întors pentru revederea cu Joao a devenit un obicei. În fiecare an Dindim revine și rămâne opt luni, din iunie până în februarie, cu salvatorul său, întorcându-se apoi pe banchiza sa natală, în apele Argentinei. Joao se amuză de fiecare dată când cineva, în afară de el, încearcă să atingă pe Dindim. Acesta lovește cu ciocul supărat. Doar Joao are voie să îl spele, să îl hrănească și chiar să îl țină în brațe. Când îl vede, Dindim dă din coadă ca un câine și țipă de fericire. 

  Ce bucurie neașteptată umple inima bătrânelului de 91 ani! Ce răsplată vor avea cei care iubesc mila, fac dreptate și umblă smerit cu Dumnezeul lor!

  Benjamin Stan

  Pinguinul - 2019. „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...