La pas cu Dumnezeu

  „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

  „Știu că tu ești un copil milos, îți este milă de animalele care suferă, de oamenii în vârstă. Ce mai știu despre tine este că îți place să te plimbi, să călătorești mult. Provocarea zilei de astăzi este de a umbla cu Dumnezeu, și nu oricum, ci smerit, adică nu tu în față și El alergând după tine.

  Atunci când conduc un grup de copii pe munte, mi se întâmplă adesea să am conflicte cu cei care obosesc să meargă la pas cu colegii lor. Ei o iau în față crezând că ceilalți colegi merg prea încet. Vor să fie primii, mă depășesc, deși regulile sunt pentru toți aceleași, preferă să o ia înainte. Evident pierd cărarea. Apoi constat că lipsesc din grup, s-au rătăcit prin pădure, fiind nevoit să îi caut pentru a-i aduce teferi în tabără. După o astfel de întâmplare, învață lecția și sunt dispuși să respecte regulile, umblând smeriți, știind pe pielea lor ce înseamnă să nu asculți.

  Astăzi, ia-o la pas cu Dumnezeu! Mergi după El! Știe cărarea și te conduce pe cel mai bun drum, chiar dacă ți se pare că viteza e prea mică pentru avântul și energia ta. Ai încredere în ritmul Său de mers!”

  Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

  La pas cu Dumnezeu - 2019. „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...