La pas cu Dumnezeu

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

„Știu că tu ești un copil milos, îți este milă de animalele care suferă, de oamenii în vârstă. Ce mai știu despre tine este că îți place să te plimbi, să călătorești mult. Provocarea zilei de astăzi este de a umbla cu Dumnezeu, și nu oricum, ci smerit, adică nu tu în față și El alergând după tine.

De același autor

Atunci când conduc un grup de copii pe munte, mi se întâmplă adesea să am conflicte cu cei care obosesc să meargă la pas cu colegii lor. Ei o iau în față crezând că ceilalți colegi merg prea încet. Vor să fie primii, mă depășesc, deși regulile sunt pentru toți aceleași, preferă să o ia înainte. Evident pierd cărarea. Apoi constat că lipsesc din grup, s-au rătăcit prin pădure, fiind nevoit să îi caut pentru a-i aduce teferi în tabără. După o astfel de întâmplare, învață lecția și sunt dispuși să respecte regulile, umblând smeriți, știind pe pielea lor ce înseamnă să nu asculți.

Astăzi, ia-o la pas cu Dumnezeu! Mergi după El! Știe cărarea și te conduce pe cel mai bun drum, chiar dacă ți se pare că viteza e prea mică pentru avântul și energia ta. Ai încredere în ritmul Său de mers!”

Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

Comentariile sunt închise

La pas cu Dumnezeu 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.