Bunătatea

  „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

  Nimic nu este mai bine decât să-ți arate Dumnezeu ce trebuie să faci și nimic nu este mai frumos decât să faci din toată inima ta și cu toată puterea ta ce spune El!

  Vecina de sub noi, de la etajul 1, era o femeie singură, în vârstă de 75 de ani, simpatică și îngrijită, dar era tare nemulțumită de noi. Motivul: copiii, gălăgia, totul. Tot blocul știa asa. Într-o zi, însă, mama a cumpărat un buchet mare de flori și după ce a lăsat bagajele acasă, m-a luat pe mine și pe Gigel, frățiorul meu mai mic, de 3 ani, să mergem la „baba cloanța”. Cu greu am ajuns în fața ușii ei. Mama i-a dat buchetul cu flori lui Gigel și a sunat la ușă. Îmi imaginam că va fi rău, că va ieși călare pe o mătură, că … Ușa s-a deschis și, după un moment de liniște, Gigel zice: ”Na!”, întinzând buchetul de flori, la care a adăugat, generos, un zâmbet larg și ochii mari. Mama a adăugat: “Sunt pentru dumneavoastră, doamnă Doina! Vă rugam să ne iertați pentru deranjul zilnic”. Femeia a început să plângă. Gigel s-a ascuns în poala mamei, apoi femeia,  zâmbind, s-a aplecat și l-a sărutat pe frățiorul meu zicând:”N-am mai primit flori de 5 ani. Știți, uneori sunt atât de singură. Vă mulțumesc!” De atunci nu am mai avut probleme cu ea.  

  Asemănarea cu Dumnezeu stă în bunătate. Fii bun cu semenii tăi!

  Asanache Eniko – Masterghid

  Bunătatea - 2019. „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...