Bunătatea

  „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

  Nimic nu este mai bine decât să-ți arate Dumnezeu ce trebuie să faci și nimic nu este mai frumos decât să faci din toată inima ta și cu toată puterea ta ce spune El!

  Vecina de sub noi, de la etajul 1, era o femeie singură, în vârstă de 75 de ani, simpatică și îngrijită, dar era tare nemulțumită de noi. Motivul: copiii, gălăgia, totul. Tot blocul știa asa. Într-o zi, însă, mama a cumpărat un buchet mare de flori și după ce a lăsat bagajele acasă, m-a luat pe mine și pe Gigel, frățiorul meu mai mic, de 3 ani, să mergem la „baba cloanța”. Cu greu am ajuns în fața ușii ei. Mama i-a dat buchetul cu flori lui Gigel și a sunat la ușă. Îmi imaginam că va fi rău, că va ieși călare pe o mătură, că … Ușa s-a deschis și, după un moment de liniște, Gigel zice: ”Na!”, întinzând buchetul de flori, la care a adăugat, generos, un zâmbet larg și ochii mari. Mama a adăugat: “Sunt pentru dumneavoastră, doamnă Doina! Vă rugam să ne iertați pentru deranjul zilnic”. Femeia a început să plângă. Gigel s-a ascuns în poala mamei, apoi femeia,  zâmbind, s-a aplecat și l-a sărutat pe frățiorul meu zicând:”N-am mai primit flori de 5 ani. Știți, uneori sunt atât de singură. Vă mulțumesc!” De atunci nu am mai avut probleme cu ea.  

  Asemănarea cu Dumnezeu stă în bunătate. Fii bun cu semenii tăi!

  Asanache Eniko – Masterghid

  Bunătatea - 2019. „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...