Punctul negru

  „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

  De câte ori ai auzit expresia „nu e bine ce faci!” Probabil de suficiente ori încât să devină enervantă.

  Avem tendința, omenească, de a prezenta mai mult latura negativă a faptelor noastre, decât cea pozitivă. Mai ușor vedem punctul negru de pe o foaie albă de hârtie, decât întreaga foaie, albă, imaculată, gata de a fi folosită. 

  Iată că astăzi Dumnezeu ne prezintă un mesaj pozitiv, ceea ce este bine pentru noi și ceea ce așteaptă Dumnezeu de noi. Ne pune în față un standard pe care să îl atingem.

  E greu? E ușor? Depinde doar de tine să afli. Propune-ți să faci lucrul acesta în pași mici. Fii astăzi mai atent la ceilalți, mai iertător, mai respectuos, mai ascultător și mai corect. Și urcă o treaptă pe scara construirii caracterului tău. Mâine poți să faci încă un pas, până când vei deveni un specialist în cățărări pe ”scara lui Iacov”, care te va duce în împărăția lui Dumnezeu. Și nu uita, atunci când urci pe o scară trebuie să privești întotdeauna în sus!

  Mari Angheluţă, instructor explo, Tg Jiu nr. 2

  Punctul negru - 2019. „Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...