Zecimea

  Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

  Am citit despre un misionar care fiind în Africa a fost deranjat de un băiat care a bătatut la ușa cortului său.  Deschizând ușa, misionarul a fost întâmpinat de un băiat care ținea în mâna sa un pește mare.  Răspunsul băiatului la fața mirată a misionarului a fost: “Ne-ai învățat săptămâna trecută despre zecime, așa că uite, ți-am adus zecimea.”  Luând peștele cu recunoștință însă misionarul a observat că băiatul nu mai purta nimic cu el, așa că l-a întrebat:  “Dar unde sunt ceilalți nouă?”  La care băiatul a zâmbit și a răspuns: “Oh, sunt încă în râu. Mă duc acum să îi pescuiesc.”

  Mă întreb dacă noi avem atâta încredere în Dumnezeu să îl cinstim mai întâi pe El cu “averile” noastre sau dacă Dumnezeu primește doar ce rămâne, asta dacă mai rămâne ceva.  Nu ai vrea și tu să faci să îl pui pe Dumnezeu la încercare cu “averile” tale?  Și când spun averi, mă refer la timp, lucruri materiale, finanțe, relații…

  Benjamin Stan

  Zecimea - 2019. Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...