Darul de mulțumire

  Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

  Încă de mică Elisa a fost învățată de părinți că este bine să ofere lui Dumnezeu un dar de mulțumire din bănuții pe care îi primea. Au fost mai multe ocazii când ea nu înțelegea de ce trebuia să facă aceasta. Avea multe lucruri pe care dorea să și le cumpere, iar bănuții ei nu erau prea mulți, însă, pentru că așa au învățat-o părinții, ea îi oferea o parte din zece lui Dumnezeu.

  Pe la vârsta de 14 ani s-a întâmplat că avea bani fix pentru a-și cumpăra un set de pixuri colorate. Își dorea asta de mai mult timp. Dacă mai oferea din bani și la biserică nu îi mai ajungeau, așa că le-a spus părinților decizia de a-i păstra pe toți pentru ea. Spre surprinderea ei, părinții au spus că îi respectă decizia. Ei i-au povestit din experiența lor și au încurajat-o să îi ofere prima dată lui Dumnezeu, însă i-au spus că este liberă să decidă. Cu tristețe în inimă ea a renunțat la setul de pixuri colorate și a ales să îi dea lui Dumnezeu. Pe drumul de întoarcere de la biserică Elisa a fost oprită de o doamnă mai în vârstă care i-a oferit o plăcintă gustoasă și încă ceva. Ghiciți ce? Exact. Un set de pixuri colorate.

  De atunci Elisa nu a mai stătea pe gânduri când avea bănuți. Era bucuroasă să îi ofere prima parte lui Dumnezeu.

  Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...