Darul de mulțumire

  Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

  Încă de mică Elisa a fost învățată de părinți că este bine să ofere lui Dumnezeu un dar de mulțumire din bănuții pe care îi primea. Au fost mai multe ocazii când ea nu înțelegea de ce trebuia să facă aceasta. Avea multe lucruri pe care dorea să și le cumpere, iar bănuții ei nu erau prea mulți, însă, pentru că așa au învățat-o părinții, ea îi oferea o parte din zece lui Dumnezeu.

  Pe la vârsta de 14 ani s-a întâmplat că avea bani fix pentru a-și cumpăra un set de pixuri colorate. Își dorea asta de mai mult timp. Dacă mai oferea din bani și la biserică nu îi mai ajungeau, așa că le-a spus părinților decizia de a-i păstra pe toți pentru ea. Spre surprinderea ei, părinții au spus că îi respectă decizia. Ei i-au povestit din experiența lor și au încurajat-o să îi ofere prima dată lui Dumnezeu, însă i-au spus că este liberă să decidă. Cu tristețe în inimă ea a renunțat la setul de pixuri colorate și a ales să îi dea lui Dumnezeu. Pe drumul de întoarcere de la biserică Elisa a fost oprită de o doamnă mai în vârstă care i-a oferit o plăcintă gustoasă și încă ceva. Ghiciți ce? Exact. Un set de pixuri colorate.

  De atunci Elisa nu a mai stătea pe gânduri când avea bănuți. Era bucuroasă să îi ofere prima parte lui Dumnezeu.

  Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

  Darul de mulțumire - 2019. Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...