Darul de mulțumire

  Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

  Încă de mică Elisa a fost învățată de părinți că este bine să ofere lui Dumnezeu un dar de mulțumire din bănuții pe care îi primea. Au fost mai multe ocazii când ea nu înțelegea de ce trebuia să facă aceasta. Avea multe lucruri pe care dorea să și le cumpere, iar bănuții ei nu erau prea mulți, însă, pentru că așa au învățat-o părinții, ea îi oferea o parte din zece lui Dumnezeu.

  Pe la vârsta de 14 ani s-a întâmplat că avea bani fix pentru a-și cumpăra un set de pixuri colorate. Își dorea asta de mai mult timp. Dacă mai oferea din bani și la biserică nu îi mai ajungeau, așa că le-a spus părinților decizia de a-i păstra pe toți pentru ea. Spre surprinderea ei, părinții au spus că îi respectă decizia. Ei i-au povestit din experiența lor și au încurajat-o să îi ofere prima dată lui Dumnezeu, însă i-au spus că este liberă să decidă. Cu tristețe în inimă ea a renunțat la setul de pixuri colorate și a ales să îi dea lui Dumnezeu. Pe drumul de întoarcere de la biserică Elisa a fost oprită de o doamnă mai în vârstă care i-a oferit o plăcintă gustoasă și încă ceva. Ghiciți ce? Exact. Un set de pixuri colorate.

  De atunci Elisa nu a mai stătea pe gânduri când avea bănuți. Era bucuroasă să îi ofere prima parte lui Dumnezeu.

  Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

  Darul de mulțumire - 2019. Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...