O lecție de viață

  Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

  Era o toamna frumoasa la noi în Maramureș cum rareori ți-e dat să vezi, iar în aproprierea grădinii noastre se vedea pădurea împodobită încă, cu frunze de o multitudine de culori…

  Abia începuse școala, iar eu împreuna cu câțiva prieteni de-ai mei exploratori, cam de-o seama cu tine, ne străduiam din răsputeri să culegem cât mai multe mere… Fiecare își aduna pentru el. Spre sfârșitul zilei, tata ne-a chemat la masa, după ce mama a pregătit totul, ne-am rugat și am început să mâncăm. La urmă tata ne-a spus: Alegeți fiecare din voi 10 mere și le puneți pe masă, iar acum, din cele 10, alegeți unul care e mai frumos, acesta va fi un dar pentru Domnul! 

  Nu prea înțelegeam ce voia să spună tata… dar unul din prieteni a întrebat: Cum putem noi dărui aceste mere lui Dumnezeu?

  Simplu, a spus tata, la școala aveți colegi care duc lipsa și nu au atâtea bunuri ca voi! Oferiți-le câte un măr acestor copii, în pauză, și vă asigur că veți simți o mare bucurie în suflet aducând zâmbet pe fata lor!

  Te invit dragul meu explorator să faci și tu la fel cu darurile pe care le primești în fiecare zi din mâna lui Dumnezeu! Matei 25, 35-40

  Ghiță Colțun, Instructor Exploratori Săpânța

  O lecție de viață - 2019. Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...