O lecție de viață

  Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

  Era o toamna frumoasa la noi în Maramureș cum rareori ți-e dat să vezi, iar în aproprierea grădinii noastre se vedea pădurea împodobită încă, cu frunze de o multitudine de culori…

  Abia începuse școala, iar eu împreuna cu câțiva prieteni de-ai mei exploratori, cam de-o seama cu tine, ne străduiam din răsputeri să culegem cât mai multe mere… Fiecare își aduna pentru el. Spre sfârșitul zilei, tata ne-a chemat la masa, după ce mama a pregătit totul, ne-am rugat și am început să mâncăm. La urmă tata ne-a spus: Alegeți fiecare din voi 10 mere și le puneți pe masă, iar acum, din cele 10, alegeți unul care e mai frumos, acesta va fi un dar pentru Domnul! 

  Nu prea înțelegeam ce voia să spună tata… dar unul din prieteni a întrebat: Cum putem noi dărui aceste mere lui Dumnezeu?

  Simplu, a spus tata, la școala aveți colegi care duc lipsa și nu au atâtea bunuri ca voi! Oferiți-le câte un măr acestor copii, în pauză, și vă asigur că veți simți o mare bucurie în suflet aducând zâmbet pe fata lor!

  Te invit dragul meu explorator să faci și tu la fel cu darurile pe care le primești în fiecare zi din mâna lui Dumnezeu! Matei 25, 35-40

  Ghiță Colțun, Instructor Exploratori Săpânța

  O lecție de viață - 2019. Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...