Maxi taxi și recunoștință

  Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

  Era în luna mai. O duceam pe viitoarea mea soție la serviciu. Rămăsesem ultimii în microbuz. Când să coborâm, vede un portofel și un Nokia 7+ între scaun și fereastră. Le luăm și coborâm înainte să se închidă ușile. Care crezi că ne-a fost primul gând? Să le returnăm.

  Dar cum? Să mergem la bancă, mai bine nu; banca deschide abia mâine și el poate că deja le caută. Avea 2 carduri bancare. Pe ele un nume de bărbat. Îl chema Paul. Bani, vreo 300 RON, o nimica; poate erau ultimii bani până la sfârșitul lunii. L-am căutat după nume pe Facebook; i-am scris pe Messenger: nimic! După profil era născut în 1961. Telefonul avea un cod de 4 cifre. Cum să intru pe telefon? Ce cod o avea? Ai ghicit! Am tastat anul nașterii și am intrat! Am sunat din apeluri recente. Mi-a răspuns sora lui. S-a bucurat și a zis că vine într-o oră. Dar nouă ne-o da ceva, ca recunoștință, ne gândeam noi. A venit, i-am dat lucrurile fratelui și ne-a dat un mic semn de apreciere. Iese soția de la serviciu și zice: Mno, ce ți-a dat? Zic, nu știu, hai să vedem! Deschid punga: o sticlă de vin și o cutie cu bomboane. Draga mea, lasă că avem o răsplată, când va veni Isus. Mai apoi, ne-a scris și Paul pe Messenger și ne-a mulțumit. Ce zici? A meritat? Noi așa am învățat de la Isus, iar El ne poartă mereu de grijă. Ocazii apar mereu. Tu cum le folosești azi?

  Florian Șerban, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Maxi taxi și recunoștință - 2019. Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...